Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na afiş cevabı

'Bu ne İslam'ı ne abdesti bilmektir, ne namazdan haberdar olmaktır ne de Ecevit'i övmektir'

Bursa'da partisinin Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi'nde AK Parti Milletvekili Adayı Cafer Yıldız'a ait seçim bürosunu açan Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kelam Kılıçdaroğlu'nun afişle ilgili söylediği "Ecevit'in adını ağzına almanız için abdest almanız gerekir" sözlerine Bursa'dan cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elmalı ilçesinde AK Parti'nin binasına asılan ancak tepkiler üzerine indirilen afişle ilgili, "Sen Ecevit'in tırnağı bile olamazsın. Rahmetli Ecevit halkın iktidarı kurmada en önemli adımı atan kişidir. Grevi, sendikayı getiren kişidir. Sen de sendikaları kapatmaya çalışıyorsun. Kalkıp Ecevit'e dil uzatıyorsun. Sen kim Ecevit kim? Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin" sözleri Arınç'ın tepkisine sebep oldu. Bursa'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Arınç, "O afişte rahmetli Ecevit, Amerika Başkanı Bill Clinton ile konuşurken, Clinton ayaklarını uzatmış, Ecevit de karşısında el pençe divan durmuş. 10 yılın sonunda Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Barack Obama ile görüşüyor. Ama bu sefer tam tersi oluyor.

 

Clinton'un durumunda Başbakan Erdoğan, Obama ise yanında 'ne diyorsun?' diye ellerini ovuşturuyor. Biz yapmadık bu afişi, ama birileri yapmış. Şimdi aklı sıra Kılıçdaroğlu, Ecevit'i övecek. Ecevit'i hepimiz sevebiliriz, şahsen onun övgüsüne mazhar olmuş bir insanım. Ama rahmetlinin yanlışı da var, doğrusu da. Yaptığı güzel işler de var, yanlış işler de. Her fani siyasetçi gibi o da eleştirilebilir. Ama Kılıçdaroğolu, Ecevit'i eleştirirken, bu eleştiriyi kabul edenlere diyor ki 'Ey başbakan, sen Ecevit'i ağzına alacaksan önce abdest al da ondan sonra ağzına al' diyor. Bu ne İslam'ı ne abdesti bilmektir, ne namazdan haberdar olmaktır ne de Ecevit'i övmektir" dedi.


"NE ZAMAN ABDEST ALINACAĞI BELLİ"

Abdestin İslami bir kural olduğunu hatırlatan Arınç, abdestin ne zaman alınacağının dinimizde belli olduğunu söyledi. Kur'an-ı Kerim okurken, namaz kılarken, camiye girerken abdest alındığını ifade eden Arınç, "Ama Peygamber Efendimiz'e salavat getirirken abdest almıyoruz. Buna ihtiyaç duymuyoruz. Günde 50 defa yandım Allah diyoruz ama her defasında abdest almıyoruz. Ne zaman, nerede abdest alınacağı belli. Ama sizin için, bizim için belli. Kemal bey güya Ecevit'i övmek için böyle kelimeler kullanıyor.
Madem Kemal bey böyle diyor alalım" diye konuştu. Arınç'ın Kılıçdaroğlu'na gönderme yapması vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Arınç'ın esprili şekilde cevap vermesi de gülüşmelere sebep oldu.

 

TÜRKÇE EZAN TEPKİSİ


Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhuriyeti biz kurduk. Benim partim olmasaydı bu ülkede beş vakit ezan okunmazdı" sözlerine sert tepki gösteren Arınç, "Karadenizliler bunu çok iyi bilir ve bu konuyla ilgili filmi bile çevrildi. Türkiye'de 1932 ile 1950 tarihlerinde ezan şimdi okunduğu gibi okunmadı. Ama bu ülkede CHP döneminde ezan "Tanrı uludur" şeklinde Türkçe olarak okutuldu. Dini inancımızla ilgili bizi eleştiremezsiniz. Bu ülkede gerçek din ve vicdan özgürlüğünü, taraf tutmamayı, ayrımcılık yapmamayı AK Parti
gerçekleştirdi" dedi


Laiklik ile ilgili geçmişte dile getirdiği görüşlere Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın karşı çıktığını ifade eden Arınç, "Laiklik'in din ve vicdan özgürlüğü olduğunu belirttiğim zaman sayın Baykal bana 'İran'da bir Ahmedinejat var, bizde de Bülentinejat var' dedi. Benim adım Nejat mejat değil. Benim adım Bülent Arınç. Yanlış anlaşılmasın diye de sadece Bülent demiyorum" dedi.


Arınç'ın konuşmasının ardından Konak Mahallesi'nde bulunan seçim bürosunun kurdelesi kesildi.

Yerel Seçim 2014 Haberleri