Arguvan’ı hak ettiği yere getireceğiz

Ak Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, ‘‘Arguvanlıların Arguvan’ı düşünerek, memleketlerini düşünerek ideolojiden ziyade hizmete oy vermeleri gerekmektedir.’’

MALATYA - Ak Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Çakır, parti yöneticileriyle birlikte Arguvan ilçesi ve bazı köyleri ziyaret ederek, ilçe ve köylerdeki vatandaşlar ve esnaflarla sohbet edip, sorunlarını dinlediler.

KAYMAKAM OKTAY: HİZMETLERE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEVAM EDECEK

Gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ak Parti İl Başkanımız ile beraberindeki heyetin ziyaretleri bizleri son derece memnun etmiştir. Arguvan’ın birçok sorunu var. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımız sırasında Belediye Başkanımızın,İl Başkanımızın her zaman desteklerini gördük, bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ” dedi.

AHMET ÇAKIR: HİZMET İÇİN BİZ BU İŞE TALİBİZ

Gerçekleştirilen gezi ve ziyaretlerin sorunları yerinde görme, birebir istişare etme ziyaretleri olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Gerçekleştirmiş oluğumuz bu ziyaretler sayesinde beldelerimizin, köylerimizin sorunlarını tespit ediyoruz. Bizim amacımız gerçekten hizmet etmek. Hizmet için biz bu işe talibiz. Sizler de Arguvan’da, Malatya’da size hizmet edecek insanları seçmeniz lazım. Büyükşehir ile birlikte ilçelerimize ve köylerimize bugüne kadar yapılan hizmetleri katlayarak devam ettireceğiz. Amacımız en kalıcı hizmetleri sunabilmek. Malatya’da beş yıl içerisinde çok güzel çalışmalara imza attık. Altyapı ve üst yapı çalışmalarında çok güzel hizmetler yaptık. Hizmette hiçbir ayrım yapmadık, kaynaklarımızı verimli kullanmaya gayret gösterdik. Bugün Malatya’ya baktığınız zaman şehir olarak bir kimlik değiştirdi. Büyükşehir ile birlikte her alanda güçlü bir yapıya kavuşmuş olacağız.  Araç gereç ve makine parkı, teknik ve fiziki altyapı ile personel yapısı güçlü bir belediye olacak. Bu gezilerimiz ile sahayı daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz. Sahaya ne kadar hakim olabilirsek daha sağlıklı bir yapılanma sağlamış oluruz. Bugüne kadar yapılan hizmetlerden daha güzel ve kalıcı hizmetleri getirmek için çalışacağız’’ dedi. 

BÜLENT TÜFENKÇİ: ARGUVAN’IN MAKUS TALİHİNİ YENMESİNİ İSTİYORUZ

Arguvan ilçesindeki Yoncalı Barajı’nın yapım ihalesinin 77 Milyon 250 bin lira tutarla sonuçlandığını ve baraj sayesinde bölgedeki 171 bin dekar arazinin suya kavuşacağını anımsatan AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, hedeflerinin ilçedeki tarımsal üretimin arttırılmasını ve ürün çeşitliliğinin ortaya konulmasıdır dedi.

İlçedeki Şotik çayı üzerine yapılacak sulama amaçlı Yoncalı Barajıyla birlikte bölgede 9 kilometre uzunluğundaki sulama tüneli açılacağını da anlatan Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘171 bin dekar arazide sulu tarım imkanı verecek baraj için DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde barajın isale tüneli ve sulaması proje ve kamulaştırma planlarının yapımı ihalesinin ön yeterlilik değerlendirmesinin de geçen hafta yapıldığı müjdesini  buradan açıklamak istiyorum.Yine Arguvan ilçemizin Tatkınık köyünün sulama suyu tesisi, Eymir ile Akören Köyü köyiçi deresi taşkın koruma inşaatlarının yapım işleri tamamlanarak bu yıl hizmete girmiş olacaktır.’’

BÜLENT TÜFENKCİ: ARGUVAN’DA İDEOLOJİDEN ZİYADE HİZMETE OY VERMELERİ GEREKMEKTEDİR

‘‘Arguvanlıların Arguvan’ı düşünerek, memleketlerini düşünerek ideolojiden ziyade hizmete oy vermeleri gerekmektedir.’’ diyen Bülent Tüfenkci konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

‘‘Artık sizler Arguvanlılar olarak Büyükşehre oy kullanacaksınız. Bundan sonra büyükşehirden hizmet talep edeceksiniz. Arguvan’ın bugüne kadarki makus talihini yenmesini istiyoruz. Büyükşehrin desteği ile buraların artık gelişmiş bir şekilde anılmasını istiyoruz. Arguvan’ın en önemli özelliği insan kaynağı. Arguvan’ın gerçekten çok önemli ve değerli insanları var. Birçok Arguvanlı gurbete gitmiş. Yapacağımız çalışmalarla tekrar Arguvan’ı yaşanabilir bir hale getirmemiz lazım. İnşallah sizler bu dönem hizmete oy verirseniz, hizmet yapacak arkadaşlarımızı seçerseniz, büyükşehir ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak hizmetlerin daha hızlı, verimli bir şekilde sizlerin ayağına geleceğine inanıyorum. Büyükşehrin gücünü hissedebilmek için ilçe ile büyükşehirin uyumlu bir yapıda olması gerekmektedir. Çünkü ilçe belediye başkanının hizmet düşüncesi farklı, projeleri farklı, büyükşehir belediyesininki farklı olursa bunu yeni büyükşehir yasası ile hizmete dönüştürmek gerçekten zor. Arguvan’ı düşünerek, memleketlerini düşünerek ideolojiden ziyade hizmete oy vermeleri gerekmektedir.”

KUDRET KILIÇ: ARGUVAN HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

İlçelerinin 1954 yılında kurulduğunu belirten AK Parti Arguvan İlçe Başkanı Kudret Kılıç;‘‘Yerel yönetimlerin yanlış yönetimlerinden dolayı Arguvan bugüne kadar hak ettiği hizmetleri alamadı. Geçen dönem bazı yatırım ve çalışmalar oldu. Büyükşehir statüsünün kazanılması ile birlikte inşallah yeni seçilecek olan ilçe belediye başkanımızın da çalışmaları ile Arguvan’ı hak ettiği yere getireceğiz” dedi.  

Yerel Seçim 2014 Haberleri