Aort damarı yırtılan hasta, başarılı operasyonla sağlığına kavuştu

Kastamonu’da şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede aort damarı yırtılması teşhisi konan vatandaş, başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Kastamonu Üniversitesi Tıp...

Kastamonu’da şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede aort damarı yırtılması teşhisi konan vatandaş, başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin öncülüğündeki cerrahi ekip, aort damarı yırtılan hastayı anjiografik yöntemle ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu. Şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile acil servise başvuran 47 yaşındaki, Murat Özlü’ye yapılan klinik muayenelerde tip 3 aort disseksiyonu (Aort damarının içten yırtılması) teşhisi koyuldu.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiografik yöntemle aort damarının içindeki yırtık onarılan hasta, operasyondan sonra 4 saatte normal aktivitelerine dönerken, operasyonun ikinci gününde taburcu edildi.

Sağlık Haberleri

“Çocuğunuzda bu belirtiler varsa okula göndermeyin”
Zabıta ekiplerinden kantin denetimi
Uzmanlar uyardı: "Hedonik açlık kilo vermeye engel oluyor”
Kütahya ESMO’da temsil edildi
Türkiye’de ölümlerin yaklaşık yüzde 33’ünün sebebi kardiyovasküler hastalıklar
Dışkı kaçırma sorununun 4 önemli nedeni
SEAH İnme Merkezi Mekanik trombektomi yöntemiyle 500’üncü hastasını tedavi etti
Diyarbakır’da 10 köpek mobil araçla kısırlaştırıldı
Tıp Fakültesi öğrencilerine, “Anne Sütü ve Emzirme” eğitimi verildi
“Göz damarlarındaki tıkanmalar, ani görme kaybına yol açabilir”