Anadolu Üniversitesi’nde Akademik Değerlendirme Komisyonu kuruldu

Anadolu Üniversitesi’nde akademik kadro atama ve yükseltme süreçlerinde yetkinlik değerlendirmelerini objektif şeklilde yürütmek üzere Akademik Değerlendirme Komisyonu (ADEK) kuruldu.Komisyon, H-indeksine dayalı objektif değerlendirme...

Anadolu Üniversitesi’nde akademik kadro atama ve yükseltme süreçlerinde yetkinlik değerlendirmelerini objektif şeklilde yürütmek üzere Akademik Değerlendirme Komisyonu (ADEK) kuruldu.
Komisyon, H-indeksine dayalı objektif değerlendirme yöntemleri ile atama jürilerinin belirlenmesini ve süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütülmesini sağlayacak. Ayrıca performans kriterleri ve katılımcı bir anlayışla güncellenen ödül sistemi ile Anadolu Üniversitesi, bilimsel başarıyı ve toplumsal katkıyı teşvik edecek.

H-indeksi ölçütleri ile belirlenen jüri üyeleri
Profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği başvurularında ADEK tarafından yapılan inceleme sonucunda asgari şartları sağladığı tespit edilen adaylar için H-indeksi kriterlerine göre jüri üyeleri belirlenecek. Bu çerçevede; profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrolarına atanma sürecinde belirlenecek jüri üyelerinin H-indeksinin (Google Scholar), Güzel Sanatlar, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında en az 5, Sağlık Bilimleri ve Fen-Mühendislik Bilimleri alanlarında ise en az 10 olması gerekiyor.

Nitelikli jüri ve şeffaf atama süreci
Görevine başlayan Komisyon, yükseltme ve atama süreçlerinde nitelikli jüri üyelerinin seçilmesine katkı sağlayarak bu süreçlerde şeffaflığı artırmayı hedefliyor. Anadolu Üniversitesi, bu düzenleme sayesinde profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrolarına yapılacak atamalarda kaliteyi ve bilimsel mükemmeliyeti destekleyen, objektif ve şeffaf bir sistemin işlemesini sağlamış olacak.

Akademik başarı, toplumsal katkı ve yenilikçilik teşvik edilecek
Anadolu Üniversitesi, akademik, idari personel, öğrenci ve üniversite dışında çalışan kişilerin göstermiş oldukları başarı ve hizmetleri değerlendirmek, performanslarını artırmak ve bilimsel üretime katkılarını teşvik etmek amacıyla kapsamlı bir ödül yönergesi oluşturdu. Yönerge çerçevesinde üniversite ’Onur Ödülü’, ’Hizmet Ödülü’, ’Eğitim Ödülü’, ’Bilim Ödülü’, ’Sanat Ödülü’, ’Ar-Ge, Yenilikçilik ve Girişimcilik Ödülü’, ’Yılın Tezi Ödülü’ ve ’Akademik Performans Ödülü’ alanlarında 8 farklı kategoride ödüller verecek. Yeni ödül sistemi ile üniversite çalışanlarının yanı sıra akademik birimlerin teklifi ile dışarıdan adaylar da ödüllendirilebilecek. Her kategori, belirli performans kriterlerine göre değerlendirilecek ve ödüller adayların katkılarına göre objektif bir şekilde verilecek.
Güncellenen ödül sistemi ile Anadolu Üniversitesi, akademik performansı, toplumsal katkıyı, yenilikçilik ve girişimciliği ödüllendirerek bu alandaki çalışmaları teşvik edecek.

Eğitim Haberleri

İlçe Milli Eğitim Müdüründen yatılı öğrencilere çiğ köfte sürprizi
Mersin’de hayırsever iş insanı her biri 24 derslikli 2 okul yaptıracak
Hayırsever işadamından Mersin’e 2 okul
Ordu’nun 1 ilçesinde eğitime kar engeli
Avusturalya 16 yaşın altındakilere sosyal medya yasağı getiren ilk ülke oldu
KAEÜ’de STK Çalıştayı düzenlendi
ALKÜ’lü Türkolog Prof. Dr. Aydemir, TDK Bilim Kurulu Üyesi seçildi
Erasmus programıyla Manisa’ya gelen öğrenciler şehri tanıdı
Muğla Büyükşehir’den Felsefe ve Yaşam Akademisi
Şehidin okulunda kitap seferberliği