Almanya Başbakanı Scholz: "Kamala Harris’in seçimi kazanmasının çok muhtemel olduğunu düşünüyorum”

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkanlığa aday gösterilmesiyle ilgili, 'Kamala Harris’in seçimi kazanmasının çok muhtemel olduğunu düşünüyorum” dedi.Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Joe...

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkanlığa aday gösterilmesiyle ilgili, "Kamala Harris’in seçimi kazanmasının çok muhtemel olduğunu düşünüyorum” dedi.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesinin ardından desteğini açıkladığı Başkan Yardımcısı Kamala Harris hakkında açıklamalarda bulundu. Scholz, Harris’i ABD seçimlerini kazanabilecek "yetkin ve deneyimli" bir siyasetçi olarak nitelendirirken, açıkça destek vermedi. Scholz, "ABD’deki seçim kampanyası, şimdi biraz yeni bir kadro ve yeni bir takım ile kesinlikle heyecan verici olacak. Kamala Harris’in seçimi kazanmasının çok muhtemel olduğunu düşünüyorum, ancak buna ABD’li seçmenler karar verecek” dedi.
Harris ile birkaç kez görüştüğünü söyleyen Scholz, “Harris ne yaptığını çok iyi bilen, yetkin ve deneyimli bir siyasetçi. Ne istediğini ve ne yapabileceğini biliyor” dedi.
Scholz, ABD’de kasım ayında yapılacak seçimleri kim kazanırsa kazansın onunla en iyi şekilde çalışacağını söyledi. Biden gibi kendisinin de yeniden seçilmekten vazgeçip vazgeçmeyeceği sorulduğunda Scholz, esprili bir şekilde "Bu güzel ve dostane soru için teşekkür ederim” dedi.

Siyaset Haberleri

Tunus’ta Kays Said yeniden cumhurbaşkanı seçildi
Silivri Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
Bakan Kacır: “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi”
Bakan Blinken, Mısırlı mevkidaşı Abdellaty ile Orta Doğu’yu görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "İyi hal indirimi tartışmalı, toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Khachaturyan: “Azerbaycan’la barış anlaşmasının COP29 öncesinde imzalanmasını umuyorum”
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Filistin Başbakanı Mustafa ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrail’in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verilecek”
Başkan Bozbey: "‘2050 Vizyonu Çevre Düzeni Planı’ Bursa’nın kent anayasası olacaktır"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "(Kadınlara yönelik şiddet) Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz"