AKP zenginden, biz yoksuldan yanayız

Arguvan'ın 21 köyünü aynı gün ziyaret ederek toplantılar düzenleyen milletvekili adayı Veli Ağbaba, AKP'nin zenginlerden, CHP'nin ise yoksulardan yana olduğunu söyledi.

ARGUVAN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, seçim çalışmaları kapsamında Arguvan’a bağlı 21 köyü ziyaret ederek, halkın sorunlarını dinledi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Ağbaba, gittiği köylerde çocuklara oyuncak dağıttı.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, köylerde yaptığı konuşmalarda özetle, üretim yapmak isteyen herkesin önünü açacaklarını belirterek; çiftçi, esnaf ve sanayici üretim yaparken nelerden sıkıntı çekiliyorsa o konularda yardımcı olacaklarını söyledi.

“UÇAK YAKITINA VERGİ YOK, ÇİFTÇİNİN MAZOTUNA VAR”

Mazotun pahalı olduğunu belirten Ağbaba, şunları söyledi: “İktidar kendi tercihini yapmış. Diyor ki ben tercihimi zenginden yana yaptım. Uçak yakıtından vergi almam, gemilerden vergi almam, ama çiftçinin ürettiği mazottan vergi alırım. Hem de iki kat vergi alırım diyor. Biz de diyoruz ki biz halkın yanındayız, biz üreticilerin ve çiftçilerin yanındayız. Biz mazottaki vergiyi kaldıracağız ve fiyatı yarı yarıya düşüreceğiz. Mazotun litre fiyatını 1,5 TL yapacağız. Bütün çiftçiler rahat bir nefes alacak, çiftçi kazanacak, üretim artacak. Üretim artınca Karahöyük köyü mutlu olur, Arguvan mutlu olur, Malatya ve Türkiye mutlu olur.”

Ağbaba, Aile Sigortası hakkında da bilgiler vererek, işsizlik sorununu çözeceklerini vurguladı. Ağbaba, “Türkiye’de hırsızlığa, yolsuzluğa son vereceğiz. Halk için çalışacağız. Bizim yandaşımız halk, şimdiye kadar devletin, hükümetin imkanlarından yararlanamayan halk. Çünkü bizim gücümüz sizsiniz” diye konuştu.

ZİYARET EDİLEN ARGUVAN KÖYLERİ

Ağbaba’nın ziyaret ederek, toplantılar düzenlediği köyler şunlar: Karahöyük, Ermişli, Çayırlı, Kızıluşağı, Yenisu, Gürge, Koyuncu, Konakbaşı, Koçak, Kuyudere, Aşağı Sülmenli, Yukarı Sülmenli, Tarlacık, Gecekondu, Hasar Köy, Hotumhan, İsa Köyü, Morhamam, Kesirik, Gümüşlü ve Karababa.

Yerel Seçim 2014 Haberleri