AKP hala vurdumduymaz

Bahçeli, 'Milletvekili müsveddesinin biri bu milletin polisine tokat atıyor, diğeri araçların önüne yatıyor, bir belediye başkanı da panzeri tekmeliyor ama AKP hala vurdumduymaz davranıyor'

MHP LİDERİ BAHÇELİ ÇORUM'DA HALKA HİTAP ETTİ
- MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ:
- "MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ ÇIKARAN HÜKÜMET; ÖNÜNDE AB, ARKASINDA ABD YAZAN TİŞÖRT GİYDİ"
- "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ÜLKEDE HERŞEYİ İKİYE AYIRDI"
- "MİLLETVEKİLİ MÜSVEDDESİNİN BİRİ BU MİLLETİN POLİSİNE TOKAT ATIYOR, DİĞERİ ARAÇLARIN ÖNÜNE YATIYOR BİR BELEDİYE BAŞKANI'DA PANZERİ TEKMELİYOR AMA AKP HALA VURDUMDUYMAZ DAVRANIYOR"

ÇORUM - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milletvekili müsveddesinin biri bu milletin polisine tokat atıyor, diğeri araçların önüne yatıyor, bir belediye başkanı da panzeri tekmeliyor ama AKP hala vurdumduymaz davranıyor" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında geldiği Çorum'da Kültür Sitesi önünde halka hitap eden MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidarı eleştirdi. Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi milli görüş kimliğini terk etti. Yeni bir tişört yaptırdı. Önünde 'Avrupa Birliği", arkasında ise "ABD" yazıyor" dedi.
Türkiye'de televizyonlarda "Recep Tayyip Erdoğan dizilerinin izlendiğini" ifade eden Bahçeli, bu dizide ülkede her şeyin çözülmüş gibi gösterildiğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan dizilerindeki senaryo mu, yoksa bu meydanda toplanan insanların hayatı mı gerçeği yansıtıyor" diye sordu. Ülkenin iyi yönetilmediğini, siyasi iktidarın yorulduğunu savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın devletin ve milletin bütün imkanlarını kendilerine seferber ettiğini ileri sürdü.
AK Parti'nin neden tekrar iktidar olmak istediğinin iyi anlaşılması gerektiğini kaydeden Bahçeli, "AK Parti döneminde Türkiye iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bırakıldı. En önemli sorun devletin beka sorunudur şuan. Milletin ve devletin sosyal yapısı tahrip edildi. Bin yıllık kardeşliğimiz bozulmaya çalışılıyor. Türkiye'nin birliğe ve birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Gerilim ve çatışma stratejisi yürüterek, ülkedeki her şeyi ikiye ayırarak ülkeyi dayatma altına alamazsın. Bu şekilde giderse ülkenin
geleceği karanlık. Bütün siyasi partiler demokratik ortamlarda bu ülkeye hizmet etmeli. Gerilim politikasıyla bir yere varılamaz" ifadelerini kullandı.
 Demokratik açılış tartışmalarını da değinen Bahçeleri, "1 Ağustos 2009 tarihinde bir avuç besleme aydın ve köşe yazarı, ortaya demokratik açılım zırvası attı. İleri demokrasi ve özgürlük dendi. Ama ülkede asayiş ve güvenlik kalmadı. Ne oluyor bu ülkede? Valiler, kaymakamlar ortada yok. Cumhurbaşkanı olaylara kayıtsız kalıyor. Kala kala emniyet güçlerimiz, peşmerge kılıklı terörist ve bölücülerle kamu düzenini sağlamak için sabahlara kadar çatışıyor. Milletvekili müsveddesinin birisi kalkmış, bu devletin polisine tokat atıyor, birisi gidiyor güvenlik güçlerinin araçlarının önüne yatıyor. Bir belediye başkanı da çıkıyor polis panzerini tekmeliyor. Hakkari, Şırnak, Van yanıyor. Birileri İstanbul'da molotoflar atıyor. Tüm bunlar İmralı canisinin ev hapsi için gerçekleştiriliyor. AKP ise vurdumduymaz. Hala özgürlük ve demokrasi altında sığınarak yeni anayasa çağrısında bulunuyor" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'in seçim meydanlarında dile getirdiği yeni anayasa taleplerine de değinen Bahçeli, "Başbakanın istediği yeni anayasayı herkes istiyor. Bu dönemde parti uzlaşma kurulları oluşturulmalı ve nasıl bir anayasa hazırlanacağı masaya yatırılmalı. Zorlama ve dayatma ile 28 maddeyi TBMM'ye getiriyor ve sonra referandumuma götürüyor. Burada iki gizli gündem yatıyor. Birisi Anayasa Mahkemesi, diğeri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yasasını değiştirmek istiyor. Değişti ve her şey
ortada. 7 aydınla yeni anayasa çalışmaları yapılıyor. Hazırlanan bu anayasa taslağı, Sapanca'da bir otelde iktidar milletvekillerine teslim ediliyor. Başbakan kalkmış, 2011'de yeni anayasa değişikliği ısrarını sürdürdüğünü söylüyor. 'Sadece 367 milletvekili verin, anayasa değişikliği yapalım' diyor. Başbakan emrindeki tv'lerde 2001-2011 yıllarının mukayesesini yapıyor. Gazetelerin arka sayfalarını bunlara tahsis ediyor. Bu gazetelerde 'aziz milletin 2011'de iktidar olduğumda Anayasayı şu şekilde
değiştireceğiz ve altına imzanı at'. Anayasanın ilk 3 maddesi için ne düşündüğünü söyledi. Demokratik açılımla millet nereye sürükleniyor. PKK'nın siyasallaşma sürecine millet iradesi peşkeş çekiliyor. Bunu yapamazsınız" dedi.
Konuşmasında seçim anketi yapan şirketlere tepkisi gösteren Bahçeli, "Kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı anketlere baktığınızda çalışmanıza gerek yok. AKP'nin yan kuruluşu gibi çalışıyorlar. İktidarın oyu yüzde 41 ila 53 arasında gösteriliyor. Bunlar araştırma şirketi değil. AKP'nin kamuoyu oluşturma şirketi olmuş" ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2014 Haberleri