Akıllı telefon trendi piyasayı canlı tutuyor

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz: -''Akıllı telefon trendi, herkesin bir akıllı telefonu olana kadar sürecek'' -''Vergiler biraz düşürülürse, daha çok cihaz satılıp toplam vergi kazancının daha fazla olacağını düşünüyoruz''

İSTANBUL - Elif Ferhan Durmuş - Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, akıllı telefon trendinin, herkesin bir akıllı telefonu olana kadar süreceğini belirterek, ''Vergiler biraz düşürülürse, daha çok cihaz satılıp toplam vergi kazancının daha fazla olacağını düşünüyoruz'' dedi.
     Yılmaz, AA muhabirine akıllı cihaz piyasasına ilişkin yaptığı açıklamada, geçen sene cihaz pazarının çok az küçüldüğünü ve bunun oluşan doygunluğun göstergesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin nüfusunda küçük yaştaki ve çok yaşlı kesimin telefon kullanmadığı düşünüldüğünde kişi başına en az bir telefon düştüğünü kaydetti.
     Cep telefonlarında bir durağanlık oluşmaya başlasa da akıllı telefon sektörünün yüzde 42 büyüdüğünü ifade eden Yılmaz, ''Akıllı telefonların işletim sistemi birçok şey yapabiliyor. Birçok fonksiyon telefonun içine giriyor. Akıllı telefon trendi, herkesin bir akıllı telefonu olana kadar sürecektir. Türkiye'de de akıllı cihaz sektöründe çok ciddi bir artış var'' diye konuştu.
     Yılmaz, masaya konulan telefonun bir prestij objesi olarak görüldüğünü anlatarak, şunları söyledi:
     ''Avea olarak Türkiye'ye son giren operatör olarak avantajımızı kullanıyoruz. Ciddi bir teknoloji yatırımımızla birlikte de yüksek teknolojileri kullanma şansına sahibiz. Piyasa ortalamasının çok üzerinde artışlar görüyoruz ve bu da bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Tüketici mutlaka talebini karşılayacak bir mecra buluyor. Pazarda, Avea'nın penetrasyonunu çok ciddi arttırdık. Buna uygun bir müşteri kazanımımız var. Bayilerimizin görünürlüğü ve bilinirliğini arttırıyoruz. Ürün ve hizmet çeşitliliğini de arttırdık.''
    
     -''Sahte cihaz imaj yaratsa da tehlikeli''-
    
     Düşük ücretlerle satılan taklit telefonların sektörü olumsuz etkilediğine işaret eden Yılmaz, tüketicinin bilinçlenmesi açısından ellerinden geleni yaptıklarını, uygun koşullarda üretilmeyen bu cihazların tehlikeli olduğunu söyledi.
     Yılmaz, tüketicinin marka bilincinin oluşması gerektiğini ifade ederek, ''Tüketicinin, markaya, firmanın sağladığı güvene, garantiye çok dikkat ediyor olması lazım. Türkiye'de regülasyon tarafı birçok ülkeden daha iyi durumda bulunuyor. Tüketiciyi koruma bakış açısı çok önemli. Tüketicilerin bu fırsatı iyi kullanması lazım. Belki sahte cihazın görüntüsü imaj yaratsa da tehlikeli'' diye konuştu.
     Pazara yeni giren girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'de uygulama geliştiriciler de çok artmış durumda bulunuyor. Biz de operatör olarak çok destekliyoruz. Bizim de uygulama geliştiricilerimiz var. Birçok uygulamanın ticari hayata kazandırılması için çalışıyoruz. Bizim yola çıkış amacımız 'kazanmak'tır. Biz sektöre girdiğimizden itibaren birçok yeniliği beraberinde getirdik. Beni çok heyecanlandıran teknolojiler üzerine çalışıyoruz. Bunu ticari alana geldiğinde görebileceğiz. Avea olarak, bir sene için yaptığımız yatırım ilk 500 büyük firmanın cirolarının çok üzerinde bulunuyor. Bu yatırım bizi bir yere taşıyor. Operatör ayrımı yapmadan telekomünikasyon sektörü 2023 vizyonuna en yakın sektörlerden biridir. Gerçekten de çok ilerideyiz. Bilgi, ürün ve hizmetin ihracı çok önemli.''
    
     -''Vergiler düşürülürse, toplam vergi kazancı artar''-
    
     Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer'in, adil vergi verilmemesiyle ilgili sözlerine ilişkin Yılmaz, ''Bu çok önemli bir konu. Tüketici faydasına gibi görünen, ancak ciddi bir vergi kaybına yol açan birçok uygulama görüyoruz. Kablosuz teknolojinin imkanlarından faydalanarak, ciddi reklam gelirleri elde eden yapılar görülebiliyor. Hem BTK hem de vergi regülasyonunu yöneten, yapılan bu tip şirketleri yakından takip ediyorlar. Artık global bir yapıda şirketin Türkiye'de olmama gibi bir lüksü yok. Türk insanı sosyal ağları kullanmada çok öne geçiyor. Bu sektörde inanılmaz bir yatırım yapıyoruz. O yatırımın da başkaları tarafından düzgün kullanılarak, vergilerinin düzgün ödenmesi gerekiyor'' şeklinde konuştu.
     Yılmaz, telefon fiyatlarının yurt dışına göre farklılığına da değinerek, ''Vergiler biraz düşürülürse, daha çok cihaz satılıp toplam vergi kazancının daha fazla olacağını düşünüyoruz'' dedi.
 

Hibe - Proje - Burs Haberleri