Akçadağ'ın son aday adayı Battal Tuncal

Malatya İl Genel Meclis Üyesi Battal Tuncal Akçadağ Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı.

MALATYA - Malatya İl Genel Meclis Üyesi Battal Tuncal Akçadağ Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Battal Tuncal AK Parti Akçadağ ilçe Başkanılığına başvuru dosyasını verirken yaptığı konuşmada şunları söyledi; Ben bu memleketin bir evladı olarak, sizlerle el ele, gönül gönüle Akçadağ’ı ortak paydamızda, ortak akıl ile bu güzel ilçemize hizmet etmek için yola çıktım.

Dünya lideri başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın belirlemiş olduğu hedeflere ulaşmak için Hizmet yarışında bende varım demenin ilk adımı olan, Akçadağ Belediye Başkanlığı aday adaylık müracaatımı birazdan huzurlarınızda yaparak sizlerin ve Akçadağ’ımızın hizmetkârlığına talip oldum.

İçinizden birisi olarak, yaklaşık 4,5 yıl önce şahsıma tevdi etmiş olduğunuz İl genel meclis üyeliğim süresince, siz çok değerli hemşerilerimin Bana duyduğu güveni itimadınıza layık olarak, maddi manevi imkânların elverdiği ölçüde samimi ve özverili bir şekilde ilçemiz insanlarına ayrım yapmadan diğer il genel meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte hizmet ettik.

Bu süre zarfında tarafıma verilen komisyon başkanlıkları ve birçok görevleri Allaha şükürler olsun başarı ve yüz akıyla tamamlıyorum.

Sayın başkanım saygıdeğer hemşerilerim, il genel meclis üyeliğim süresince ilçemiz merkezi, 3 belde, 69 köyü ve yaklaşık 158 mezra insanıyla iç içe olup sorunlarını yerinde tespit ederek yapılması gereken hizmetleri tamamladık, eksik kalanları da tamamlamaya devam edeceğim.

Hepinizin malumu olduğu üzere Malatya’mız artık büyük şehir. Bu bağlamda, beldeler ve köyler artık birer mahalle statüsü içerisinde, il ve ilçe belediyelerinin koordineli çalışmaları ile hızlı bir şekilde hizmetler sunacak olması, yeni dönemin farklı bir belediyecilik anlayışını da beraberinde getirmektedir.

Bu sebeple yapmış olduğum çalışmalarda tespit ettiğim ve yapılması gereken daha çok hizmetler olduğunu biliyorum. Büyük şehir yasası ile ilçe ve bağlı mahallelerimizin imar ve hizmet bütünlüğünün sağlanması, hizmetlerin tüm bölgeye eşit şekilde götürülmesi noktasında hazırlamış olduğum yatırım ve hizmet projelerimi önümüzdeki süreçte sizler ve kamuoyu ile paylaşacağım. Bu konularda tecrübemin olması zaman kaybını önleyeceği kanaatindeyim.

Başta cenabı hakkın takdiri sonrasında Ak partimin yetkili organları bu görevi şahsıma tevdi ettikleri takdirde, Akçadağ’ın Malatya il merkezine yakınlığı nedeni ile istihdamın oluşturulması adına bir ticaret merkezi olmasını, Mermer ihtisas organize sanayisinin geliştirilmesini, Gıda ve diğer sektörlerin üretim merkezlerinin ve işletmelerin kurulmasını, Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesini, Eğitimde İnönü Üniversitesine bağlı Akçadağ Meslek Yüksek okulumuzun ilçemize getirilmesini, Kültür ve Sağlık alanında hak ettiği hizmetleri almasını, İlçemizin yaşanabilir cazibeli mekânlar haline getirilmesini, alt ve üst yapısı ile sosyal tesisler kurulmasını, daha birçok ekonomik ve sosyal projeler üreterek hayata geçirilmesini en önemlisi ise, sizlerle her konuyu her yönüyle istişare eden bir belediyecilik anlayışı ile yaşanabilir Akçadağ’ı yeniden inşa etmek tek dileğim ve hedefim olacaktır.

Kıymetli dostlarım, ilçemizin yukarıda ana başlıklarıyla ifade etmeye çalıştığım sorunlarını ve durumunu birer birer çözüme kavuşturarak, ilimizin en gözdesi olan Akçadağ’ımızı sizlerle birlikte hayata geçirmek için destek öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

Bu vesile ile sözlerimi tamamlarken, bizleri her zaman ve her zeminde yalnız bırakmayan siz çok değerli hemşerilerime saygılar sunuyor, bu hizmet yarışında aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim, dedi.

Yerel Seçim 2014 Haberleri