Akçadağ’ın oyu çantada keklik görülüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 30 Mart Mahalli seçimlerinde Akçadağ Belediye Başkan Adayı olarak Eğitimci – Yazar Hakan Keleş’i aday olarak gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi 30 Mart Mahalli seçimlerinde Akçadağ Belediye Başkan Adayı olarak Eğitimci – Yazar Hakan Keleş’i aday olarak gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçadağ Belediye Başkan Adayı Hakan Keleş oldu. Akçadağ’da Cuma namazının ardından MHP ilçe teşkilat binasında kalabalık bir toplulukla gelen Hakan Keleş adaylık duyurusunu yaptı. Hakan Keleş’in adaylık töreninde MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, Yeşilyurt ilçe başkanı Mehmet Ali Kaya, Doğanşehir ilçe başkanı Muzaffer Çelebi, Akçadağ ilçe Başkanı Yusuf Ertaş ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, Hakan Keleş’in aday tanıtım konuşmasında şunları ifade etti; Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiyenin yerel yönetimlerine hazır olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz. Gösterdiğiniz adaylar olarak özellikle Malatya’da göstermiş olduğumuz adaylar şimdiye kadar diğer partiler ile kıyaslandığında çok üst düzeyde yöneticilik vasfı bulunan, çok güzel hizmetler yapabilecek insanlar Bugün burada yine çok kıymetli dava arkadaşlarımızdan Hakan Keleş’in adaylığını açıklıyoruz. Adayımız Akçadağ’a ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

KELEŞ “AKÇADAĞLI MAĞDUR VE PERİŞAN EDİLMİŞ DURUMDA”

MHP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Hakan Keleş; “Sayın İl Başkanım biraz önce gerekli şeyleri söyledi aslında. Kıymetli dava arkadaşlarım, Ben Akçadağ’ın şöyle bir geçmişini irdeledim ve gördüm. Yakın tarihine de şöyle bir baktım. Akçadağ ta 3000 yıl evvel Hitit medeniyetinden bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinde baki oluncaya kadar onlarca medeniyete beşiklik yapmış, topraklık yapmış, sancaktarlık yapmış bir ilçemiz Lakin gelin görün ki son 80 – 90 yıldır Akçadağ’ımız medeniyet tasavvuru dışarısında kalarak, ancak ve ancak büyük bir köy olarak nitelendirebileceğimiz duruma gelmiştir. Şöyle ki yapılan birçok araştırmada Bugün Türkiye cumhuriyeti hükümetinin yakın araştırma şirketlerinden bir tanesinin ortaya koyduğu bir araştırma var ki O araştırmada Akçadağ ile ilgili şunlar yer alıyor. Deniliyor ki; Sosyo – ekonomik gelişmişlik bakımından Akçadağ ilçesi Türkiye de ki 872 ilçeden 700. sırada yani Akçadağımız gelişmişlik bakımından Türkiye de sonuncu sıralarda görülmekte. Kıymetli Akçadağlılar, yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki Türkiye de ki yoksulluk oranı %13, Malatya’da yoksulluk oranı %19, Akçadağ’da ise yoksulluk oranı %24 seviyelerine gelmiştir. Yani Akçadağ’da 4 kişiden 1 tanesi yoksullaştırılmış, yokluk içerisinde. Malatya da ki 13 ilçeden Akçadağ Sosyal ve Ekonomik gelişmişlik bakımında 6. sırada. Enteresan olan bir şey var ki Malatya da yaşayan, mensubu en çok olan ilçemiz ise 140 Bin nüfusuyla Akçadağ. Gördüğüm bir şey var ki Akçadağ yıllarca ötelenmiş, berilenmiş, boynu bükülmüş, onuruyla haysiyetiyle, şerefiyle oynanmış durumda. Peki, yapılacak ne var? Akçadağ artık Belediye binasında yönetilmeyecek. Akçadağ salt, cenaze ve düğün salonlarında yönetilmeyecek, temsil edilmeyecek. Akçadağ Malatya’da, Ankara da, İstanbul’da, Akçadağ Avrupa’nın başkentlerinde temsil edilecek. İlçemiz buna layık. Akçadağ Malatya’nın en yüksek nüfusuna sahip olmak nesebiyle buralarda. Akçadağ’ın genç nüfusu var. Akçadağlının 1272 Kilometrekare tarıma elverişli arazileri var. Akçadağ’da kendini yetiştirmiş insanlarımız var. Akçadağ’da 1,5 Milyon kayısı fidesi var. Akçadağ’da Malatya’nın 4 te 1 kayısı üretiminin rekoltesini ortaya koymakta 30 Bin ton yıllık Kayısı rekoltesi bulunmaktadır. Lakin Akçadağlı mağdur, perişan ve ötelenmiş durumda. Bugün cenabı hak bize adaylığı nasip etti. Bundan sonraki sözlerimizi de Belediye başkanı olur isek diye devam edeceğiz. Biz Akçadağ’ın hakkını ve hukukunu korumakta Akçadağlının avukatı olmaya geldik. Akçadağlının ve Akçadağ’ın bir kuruşuna tenezzül, tamahkârlık edilmişse, yoksulluğuyla yokluğuyla uğraşmakta Cumhuriyet savcısı olmaya geldik. Biz Akçadağ’a edep, adap, saygı bakımından Akçadağlının evladı olmaya geldik. Biz Akçadağ’a hayâ, namus, şeref bakımında Akçadağlı hanımların kardeşi olmaya geldik. Biz Akçadağ’a azmimizle, hırsımızla, çalışkanlığımızla, yüreğimizde büyüttüğümüz Ülkülerimizle, ideallerimizle genç yaşımızda Akçadağlı gençlerin abisi olmaya geldik.” İfadelerini kullandı.

KELEŞ “AKÇADAĞ’I ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYORLAR”

Keleş konuşmasına şöyle devam etti; “Hz. Ömer r.a uzanarak anlayışımız şu olacak; Kozlu canın yamaçlarında, Küreciğin tepelerinde, Keklik pınarın yamaçlarından, Göl pınar’ın ovalarına, Sultan suyunun kıyılarına kadar inerek orada bir kurt kuzuyu kapsa Cenab-ı Hakk’ın bunu bizden soracağına iman ederek Akçadağ’a geleceğiz ve Akçadağ’ı bu mim bal üzere, bu şiar ve bu inanç üzere yöneteceğiz. Şuna inanıyoruz ki; Bu iman ve inanç güneşlerinin dualarını, o özlü sözlerini, o hayat felsefelerini hayatımıza amaç, yaşam tarzı edersek, Akçadağlılarında desteğini, gönüllerini, yüreklerini, dualarını arkamıza alırsak başta söylediğim gibi Akçadağ medeniyet tasavvuru ile yönetilebilecek şekle gelebilir. Akçadağ’ın arazilerinde sorun yok, Akçadağ’da yetişmiş insanlarda da sorun yok. Akçadağ’ın bir tek sorunu var. Birlik ve beraberlik sorunu. Akçadağlı milletvekilim yok, Akçadağlı bakanım yok, Akçadağlı müsteşarım yok, Akçadağlı müşavirim yok, Akçadağlı bölge müdürüm yok. Niye yok biliyor musunuz Akçadağ’ın oyu çantada keklik görüyorlar. Bizi ne kadar ezerlerse essinler, bizi ne kadar horlar ise horlasınlar, Biz yine oyumuzu bir takım yerlere vererek, onları büyütüyor, onları besletiyoruz. Hep söyledik. Geçen seferde siyasete girdiğimde söylemiştim. Benim siyaset anlayışım “Akçadağ bizim sevdamız, biz Akçadağlının evladıyız” diyorum. Ne mutlu ki Akçadağlıyız. Ben bu seçimde Akçadağlının cebinde ki taşı çıkarıp, oya dönüştüreceğini ve Hakan Keleş lehine, Milliyetçi Hareket Partisi lehine taşları sandığa oy gibi atacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2014 Haberleri