Akçadağ’ı yeniden inşa etmek tek dileğim ve hedefim

AK Parti Akçadağ Belediye Başkan A. Adayı Battal Tuncal Akçadağ için hayati önem arz eden projelerle Akçadağ’ı bölgenin incisi yapmaya talip olduğunu belirtti.

MALATYA - AK Parti Akçadağ Belediye Başkan A. Adayı Battal Tuncal Akçadağ için hayati önem arz eden projelerle Akçadağ’ı bölgenin incisi yapmaya talip olduğunu belirtti.

Akçadağ İGM Meclis üyesi olan Battal Tuncal uzun yıllar Akçadağ İlçesinin tüm sorunlarına vakıf olan bir isim olarak herkes tarafından takdir görürken vatandaşlar Akçadağ Belediye Başkanlığında Battal Tuncal’ı görmek istiyor.

4,5 yıl İl Genel Meclis Üyesi olarak Akçadağ ve köylerinde adım atmadık, hizmet götürmedik yer bırakmayan Akçadağ Belediye Başkan A. Adayı Battal Tuncal seçim gezileri kapsamında gittiği her yerde samimi karşılanması dikkatlerden kaçmıyor. Akçadağ’ın her türlü sorununu bildiğini belirten İGM üyesi Battal Tuncal “ Yaklaşık 4,5 yıl önce şahsıma tevdi edilmiş İl genel meclis üyeliğim süresince maddi manevi imkânların elverdiği ölçüde samimi ve özverili bir şekilde Akçadağ ilçemizin insanlarına ayrım yapmadan hizmetleri yapma gayreti içerisinde oldum.

        Bu süre zarfında tarafıma verilen komisyon başkanlıkları ve birçok görevleri Allaha şükürler olsun başarı ve yüz akıyla tamamlıyorum. il genel meclis üyeliğim süresince ilçemiz merkezi, 3 belde, 69 köyü ve yaklaşık 158 mezra insanıyla iç içe olup sorunlarını yerinde tespit ederek yapılması gereken hizmetleri tamamladık, eksik kalanları da tamamlamaya devam edeceğim.

Malatya’mız artık büyük şehir.  Bu bağlamda, beldeler ve köyler artık birer mahalle statüsü içerisinde, il ve ilçe belediyelerinin koordineli çalışmaları ile hızlı bir şekilde hizmetler sunacak olması, yeni dönemin farklı bir belediyecilik anlayışını da beraberinde getirmektedir. Bu sebeple yapmış olduğum çalışmalarda tespit ettiğim ve yapılması gereken daha çok hizmetler olduğunu biliyorum. Büyük şehir yasası ile ilçe ve bağlı mahallelerimizin imar ve hizmet bütünlüğünün sağlanması, hizmetlerin tüm bölgeye eşit şekilde götürülmesi noktasında hazırlamış olduğum yatırım ve hizmet projelerimi önümüzdeki süreçte sizlerden alacağım güç ile birlikte yapacağız. Bu konularda tecrübemin olması zaman kaybını önleyeceği kanaatindeyim.

Akçadağ’ın Malatya il merkezine yakınlığı nedeni ile istihdamın oluşturulması adına bir ticaret merkezi olmasını,  Mermer ihtisas organize sanayisinin geliştirilmesini, Gıda ve diğer sektörlerin üretim merkezlerinin ve işletmelerin kurulmasını,  Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesini, Eğitimde İnönü Üniversitesine bağlı Akçadağ Meslek Yüksek okulumuzun ilçemize getirilmesini, Kültür ve Sağlık alanında hak ettiği hizmetleri almasını, İlçemizin yaşanabilir cazibeli mekânlar haline getirilmesini, alt  ve üst yapısı ile sosyal tesisler kurulmasını, daha birçok ekonomik ve sosyal projeler üreterek hayata geçirilmesini en önemlisi ise, sizlerle her konuyu her yönüyle istişare eden bir belediyecilik anlayışı ile yaşanabilir Akçadağ’ı yeniden inşa etmek tek dileğim ve hedefim olacaktır” diye belirtti.

Yerel Seçim 2014 Haberleri