Akbank'tan ''Girişimci Destek Paketi''

İSTANBUL (A.A) - Akbank, yeni bir işletme kurarak ticari faaliyetlerine başlayan girişimcilere destek için Girişimci Destek Paketi'ni geliştirdi.

     Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, yazılı açıklamasında, istihdam konusunun Türkiye'nin öncelikli sorunları arasında geldiğini belirterek, Akbank'ın geliştirdiği Girişimci Destek Paketi ile girişimcilere önemli destek sağladığını, paket kapsamında ''Axess Business Girişimci''yi, girişimciliğe adım atan müşterilerine sunduklarını bildirdi.
     Yeni işletme kuran firmaların kuruluş aşamasındaki finansman ihtiyaçlarını karşılayan paketin, Akbank'ın girişimcilere ve girişimciliğe verdiği desteği gösterdiğini kaydeden Gür, şöyle devam etti:
     ''Yüksek büyüme potansiyeli bulunan bir iş fikrine sahip olan kişiler, çoğu zaman bu fikri destekleyecek finansman kaynaklarına erişimde güçlük çekiyor. Uygun şartlarda finansman bulunamaması halinde bu yeni iş fikirleri hayata geçmeden kaybolup gidiyor. Bu kapsamda, Akbank olarak her yeni girişimin, geleceğin başarılı KOBİ'sine dönüşmesi için, yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, bilgilendirme hizmetleri, işbirlikleri gibi geniş çözüm yelpazeleri ile, onların yanında olmaya devam edeceğiz. 'KOBİ'lerimiz Türkiye'nin gücü, Akbank KOBİ'lerimizin gücüdür' söylemi bizim felsefemizi anlatıyor.''
     Gür, son 3 yılda Türkiye'de kurulan işletme sayısı yıllık yaklaşık 50 bin iken, 2011'de 54 binin üzerine yükseldiğine değinerek, faaliyet süresi 2 yıldan küçük olan işletmelerin yararlanabildiği paket kapsamında girişimcilere kısa vadeli nakit ihtiyaçlarını anında karşılamak için Artı Para Kredisi, mal alımı ve diğer ödemeleri için çek karnesi ve Axess Business Girişimci ürününü sunduklarını ifade etti.
     Paket ile müşterilerin 3 ay boyunca Akbank şubelerinden 10'ar adet havale, EFT işlemlerini ve çek tahsilatlarını, Akbank internet şubesinden havale ve EFT işlemlerini sınırsız şekilde ücretsiz gerçekleştirebileceklerini açıklayan Gür, ''Kendimizi, KOBİ'lere yalnızca finansman sağlayan bir kuruluş olarak değil, onların birer iş ortağı olarak konumlandırıyoruz. Dolayısıyla, KOBİ'lere finansman desteği sağlamanın yanı sıra, onların bilgiye ulaşımlarını sağlamak ve danışmanlık hizmetleri vermek gibi faaliyetleri de sunuyoruz'' dedi.
     Gür, girişimciler için finansman desteği, eğitim programı, yarışma gibi pek çok konuda çalışma yaptıklarını, Endeavor ile imzaladıkları sözleşmesi kapsamında, Endeavor girişimcileri için uygun teminat koşulları, uzun vade, düşük faiz gibi avantajlar içeren 20 milyon liralık kredi havuzu açtıklarını, Endeavor ile melek yatırımcı modeli hakkında KOBİ'leri bilgilendirdikleri ve girişimci şirketler ile bir araya gelerek liderlik, yönetim, girişimci finansmanı konularının tartışıldığı ''İyi Yatırım'' ve ''İyi Girişim'' zirvelerini gerçekleştirdiklerini, Global Üniversiteli Girişimci Yarışması ile üniversite öğrencilerinin ''parlak'' girişimlerinin ödüllendirildiği bir platformda yer aldıklarını anlattı.
 

Hibe - Proje - Burs Haberleri