AK Parti'ye en yüksek oy Erzurum'dan

12 Haziran Genel seçimleri sonuçlarına göre Doğu Anadolu Bölgesi'nin 14 ilinde AK Parti oyların yüzde 46.7'sini alırken CHP yüzde 13.42, MHP yüzde 6.4 oranında oy aldı

AK PARTİ’YE EN YÜKSEK OY ARANI ERZURUM’DAN
- 52 MİLLETVEKİLİYLE TEMSİL EDİLEN DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE AK PARTİ 30, CHP 5, MHP 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRKEN, BÖLGE İLLERİNDE SEÇİLEN BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ SAYISI İSE 14 OLDU

ERZURUM  - Bağımsızlar ve diğer partilerin oy oranları ise yüzde 33.3 olarak belirlendi. 52 milletvekiliyle temsil edilen Doğu Anadolu Bölgesi'nun 14 ilinde AK Parti 30, CHP 5, MHP 3 milletvekili çıkarırken, bölge illerinde seçilen bağımsız milletvekili sayısı ise 14 oldu.
EN YÜKSEK ORAN ERZURUM’DAN
Doğu Anadolu Bölgesi’nde AK Parti, Erzincan ve Ardahan’da 1, Kars, Muş ve Bingöl’de 2, Ağrı’da 3, Elazığ ve Van’da 4, Erzurum ve Malatya’da ise 5 milletvekili çıkardı. AK Parti Iğdır ve Hakkari illerinden milletvekili çıkaramadı. Parti bölgedeki en yüksek oy oranını yüzde 69.2 ile Erzurum’dan alırken, Malatya ikinci sırada kaldı.
MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya, Ardahan ve Erzincan’dan 1, Tunceli’den ise 2 milletvekili çıkarırken, bölgenin 10 ilinden milletvekili çıkarma başarısı gösteremedi. MHP Erzurum, Elazığ ve Iğdır’dan birer milletvekilliği elde etti, 11 ilden ise milletvekili çıkaramadı. Bağımsız milletvekilleri ise Ağrı, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Hakkari, Muş ve Van illerinden seçildi.
AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ
AK Partiden Ağrı’da Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman Kotan, Bingöl’de Cevdet Yılmaz, Eşref Taş, Bitlis’te Vedat Demiröz , Vahit Kiler, Elazığ’da Zülfü Demirbağ , Suay Alpay , Faruk Septioğlu , Sermin Balık , Erzincan’da Sebahattin Karakelle, Erzurum’da Recep Akdağ, Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu ve Muhyettin Aksak, Ardahan’da Orhan Atalay, Kars’ta Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Malatya’da Mahmut Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Hüseyin Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, Muş’ta Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Van’da Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Gülşen Orhan ve Mustafa Bilici milletvekili seçildi.
BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLLERİ
Bağımsız milletvekilleri ise Ağrı’da Halil Aksoy, Bingöl’de, İdris Baluken, Bitlis’te Hüsamettin Zenderlioğlu, Iğdır’da Pervin Buldan, Hakkari’den Esat Canan, Adil Kurt, Selahattin Demirtaş, Kars’tan Mülkiye Birtane, Muş’ta Demir Çelik, Sırrı Sakık, Van’da Aysel Tuğluk, Kemal Aktaş, Nazmi Gür ve Özdal Üçer olarak sıralandı.
MHP VE CHP
MHP Elazığ’dan Enver Erdem, Erzurum’dan Oktay Öztürk, Iğdır’dan Sinan Oğan, CHP Erzincan’dan Muharrem Işık, Ardahan’dan Ensar Öğüt, Malatya’dan Veli Ağbaba Tunceli’den ise Kamer Genç ve Hüseyin Aygün ile TBMM’de temsil edilecek.
 

Yerel Seçim 2014 Haberleri