AK Parti’de ikinci temayül

14 yeni büyükşehirde ve ilçelerinde temayül yoklamalarını bugün gerçekleştirecek AK Parti, tüm büyükşehirlerde teşkilatın görüşünü almış olacak.

Yerel seçimler için kapsamlı bir çalışma yürüten AK Parti’de ikinci temayül yoklaması bugün yapılacak. Seçimlere ilk kez “büyükşehir” sıfatıyla girecek 14 ilde gerçekleşecek yoklamalar, hem başkanlar hem de adaylığı için vize bekleyen isimler açısından kritik sınavlardan biri.

Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van ve Ordu illeri ile ilçelerinde teşkilata şu sorular sorulacak:

- Büyükşehir belediye başkanını veya ilçe belediye başkanını belediyecilik hizmetleri açısından nasıl buluyorsunuz?
- Başkanı, halkla ilişkileri bakımından nasıl buluyorsunuz?
- Başkanı teşkilatla ilişkileri açısından nasıl buluyorsunuz?
- Başkanı temsil kabiliyeti açısından nasıl buluyorsunuz?
- Yeniden aday gösterilmesini ister misiniz veya kimin aday yapılmasını istersiniz?

ÜST KOMİSYON DEĞERLENDİRECEK

Oy kullanacak teşkilat mensupları “çok başarılı, başarılı ve başarısız” cevaplarından birini tercih ediyor. Aday adayı olmayanların isimleri de yazılabiliyor. Çıkacak sonuçlar, Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak 10 kişilik Üst Komisyon’da pazartesi günü masaya yatırılacak.

SON TEMAYÜL 51 İLDE OLACAK

AK Parti’de temayül yoklamasının üçüncü ve son aşaması ise 16-17 Kasım’da kalan 51 il ve ilçelerinde gerçekleştirilecek. Son sözü ise Başbakan Erdoğan ve kurmay heyeti söyleyecek. Üst komisyonun, hafta başında büyükşehirlerle ilgili kanaatlerini belirlemesi, 20-25-26 ve 27 Kasım tarihlerinde de toplanarak listeleri şekillendirmesi öngörülüyor.

6 BİN 100 BAŞVURU GELDİ

AK Parti’de 1 Kasım itibarıyla aday adaylığı başvuruları, il ve ilçe belediye başkanlıkları için dolmuştu. Verilen bilgilere göre bu süre içinde 6 bin 100 aday adayı başvuruda bulundu.

Yerel Seçim 2014 Haberleri