AK Parti'de açıklanan adaylar her an değişebilir!

AK Parti Malatya İl Teşkilatında aday listeleri şekillenmesine rağmen açıklanmaması ve resmi müracaat yapılmaması “kamuoyunda rahatsızlığa yol açacak tespitler” yapıldığı yönünde.

MALATYA GÜNCEL - AK Parti Malatya İl Teşkilatında aday listeleri şekillenmesine rağmen açıklanmaması ve resmi müracaat yapılmaması “kamuoyunda rahatsızlığa yol açacak tespitler” yapıldığı yönünde.

Mahalli seçimler için il, ilçe ve beldelerdeki aday listelerini tamamlayan AK Parti'de gözler yarına çevrildi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına, adaylar hakkında ulaşacak her türlü iddiayı ciddiyetle takip etmeleri uyarısında bulunmuş, listeye giren isimlerin adaylığının açıklanmasıyla birlikte kamuoyunda nasıl bir algı oluştuğu, adaylık öncesindeki verilerle kıyaslanacak. Haklarındaki iddialar ciddi bulunan isimlerin alternatifleriyle ilgili çalışma yapılmasını söylemişti.

Bugün, "AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Malatya Büyükşehir ile 13 ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği adaylarının kesin listesini İl ve İlçe Seçim Kurulları'na teslim etti" servis edilmesine rağmen, Malatya İl Seçim Kurulu Başkanı tarafından "yalnızca Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır ve Ak Parti Arguvan Belediye Başkan Adayı Vahap Doğan harici hiç bir resmi müracaat yapılmamıştır" açıklaması akıllara AK Parti'de kamuoyuna lanse edilen adayların değişebileceği yönünde fikir oluştu.

Bilindiği üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Delegesi iken istifa ederek AK Parti Hekimhan Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz'e ve Ankara Vali Yardımcısı iken istifa ederek son günde Akçadağ Belediye Başkanlığı'na aday adayı olarak mürcaat eden ve aday gösterilen Ali Kazgan'a tepkiler halk arasında yoğunlaşırken, bu iki ismin aday gösterilmesi parti içi tartışmalara yol açmıştı.

Yerel Seçim 2014 Haberleri