AK Parti Malatya teşkilatlarının temayül yoklaması tamamlandı.

AK Parti Malatya teşkilatlarının temayül yoklaması tamamlandı. İlçe teşkilatından da çok sayıda katılımın gerçekleştirildiği temayül sonrası oy çuvalları mühürlenip genel merkeze gönderildi.

MALATYA - AK Parti Malatya teşkilatlarının temayül yoklaması tamamlandı. İlçe teşkilatından da çok sayıda katılımın gerçekleştirildiği temayül sonrası oy çuvalları mühürlenip genel merkeze gönderildi.

Malatya Yeşiltepe Kapalı Spor Salonunda yapılan ve yerel seçimlere doğru AK Parti Malatya teşkilatlarının aday adaylarına yönelik tercihlerini göstermesi bakımından büyük önem taşıyan temayül yoklaması, saat 15.30'da sandıkların kapatılmasıyla son buldu.

İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Belma Satır, Sivas Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ile genel merkez Kadın ve Gençlik Kolları’ndan  birer yöneticinin gözetiminde yapıldı. Oy kullanımının tamamlanmasının ardından tercih ve yanıt pusulaları her ilçe teşkilatı için ayrı ayrı çuvallara kondu ve mühürlendi. İlçelerin oy çuvalları tek bir çuvalda bir araya getirildi ve bir kez daha mühürlendi.

Temayül yoklamasında AK Parti Malatya Teşkilatı mensuplarına, “Büyükşehir Belediye Başkanlığını belediye hizmetleri açısından nasıl buluyorsunuz?, Halkla ilişkiler hizmetleri açısından nasıl buluyorsunuz?, Teşkilatla ilişkileri açısından nasıl buluyorsunuz?, Temsil kabiliyeti açısından nasıl buluyorsunuz?” soruları soruldu ve bu soruların cevaplarının `çok başarılı, başarılı, başarısız` şekilde işaretlenmesi istendi.

“Büyükşehir Belediye Başkanı veya ilçe belediye başkanını partinizden yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?” sorusuna ise evet ya da hayırlı bir cevap şıkkı talep edildi.

Son olarak, “Büyükşehir belediye başkanlığına ve ilçe belediye başkanlığına önerebileceğiniz bir isim var mıdır? En fazla bir isim yazabilirsiniz” diye bir anket, bir temayül formu dolduruldu.

AK Parti`nin belediye başkanlığı koltuğunda olmadığı ilçede ise, “İlçenizde partinizden kimi belediye başkanı aday olarak görmek istersiniz, en fazla iki aday öneriniz” formu dolduruldu.

Temayül oylaması sırasında bazı parti yöneticilerinin oy kullanan partilileri "tarafgiri" oldukları adaylara yönlendirdikleri gözlemlenirekn bu durum ile ilgili tutanaklara not düştüğü gözlemlendi. Salonda bulunan bazı kişilerin ise aday adayı olmadıkları halde milletvekili ve parti üst düzey yöneticilerinin isimlerinin de tercihler arasında yazılmasını istedikleri görüldü. Bu kişiler hakkında Ak Parti yönetecilerinin disiplin kurulunda işlem yapacağı öğrenildi.

İsminin gizli kalmasını isteyen AK Parti üst düzey yöneticisi, "Bu tür durumlar partimizin şanına yakışmıyor, gereken cezalar verilecektir, aday adaylarımız müsterih olsun" dedi.

Yerel Seçim 2014 Haberleri