Ağbaba, Yoksulluğu önlemeye yönelik projelerimiz var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, Darende ilçe merkezi ve köylerini ziyaret etti.

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ ADAYI VELİ AĞBABA, DARENDE'DE SEÇİM ÇALIŞMASINI SÜRDÜRDÜ
- CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ ADAYI VELİ AĞBABA:
- "YOKSULLUĞU ÖNLEMEYE YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR"
 

 Ağbaba, akşam saatlerinde de TOKİ'de vatandaşlarla biraraya geldi.
Darende'deki 2 belde ve 7 köyü ziyaret eden Ağbaba, daha sonra Ağılbaşı, Ilıca, Şendere, Gökçeören, Uzun Hasan, Fatmacık, Yukarı Kerimli, Aşağı Kerimli ve Ozan'ı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Ağbaba, ziyaretleri esnasında çocukları da sevindirerek, çocuklara oyuncak dağıttı.
Seçim ziyaretlerinde konuşan Veli Ağbaba, " En önemli projemiz yoksulluğu yok etmek. Devleti bireyin, yurttaşın hizmetkarı yapacağız. Sosyal devlet diyoruz. Sosyal devlet, kendi yurttaşını yardım verirken, reklam ederek, dilenci konumuna düşürmez. Devlet yoksulu tespit edecek. Ailedeki kadına bir banka kartı vereceğiz. Gidecek maaşını bir emekli, memur, işçi gibi bankadan alacak. Ayrıca iktidara geldiğimiz gün mazotu 1,5 TL yapacağız. Bunun yanında kayısıyı destekleyeceğiz. Kayısıyla ilgili devlet politikası oluşturulmasını sağlayacağız. Kayısı bir yıl 3 TL diğer yıl 7 TL olmayacak. Böyle dengesiz bir şey olmaz. Ey Malatyalı senin ürettiğin ürün, dünyanın en kıymetli ürünü. Dünyada bir örneği yok. Bir ülke değil sadece bir şehir bir ürünün yüzde 90'ını sadece tek başına karşılıyor. Bu nedenle kayısıyla ilgili devlet politikası oluşturacağız" ifadelerini kullandı.
Hükümeti de tenkid eden Ağbaba, " Gelir dağılımındaki fark gittikçe açılıyor. Bütün bölgelerin sorunu aynı. Öne çıkan tek bir sorun var oda yoksulluk. Yoksulluk hiç ayırt etmeden hepimizi vuruyor. Bu yoksulluğu çözeceğiz. Bu yoksulluğu çözmek, sadece bu konuya teşhis koyan parti yapabilir. Bu konuda teşhisimizi koyduk. Yoksulluğu yenmeden uyumayacağız. Sonuna kadar çalışacağız" dedi.
Öte yandan, Ağbaba, akşam saatlerinde TOKİ'de vatandaşlarla bir araya geldi. TOKİ'da bir konuşma yapan Ağbaba, "Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Gördüğümüz şeyler aynı. Hepimizi etkileyen, hepimizi sarsan bir şey var. Bu sağcı, solcu, AKP'li, CHP'li, köylü, şehirli ayırmıyor. Bu yoksulluk arkadaşlar yoksulluk. Yoksulluk, herkesi derinden etkiliyor. Onun için CHP, yoksulluğu yenmeye yönelik proje hazırladı. Bunun ismi Aile Sigortası. Bıkmadan usanmadan her gittiğimiz yerde Aile Sigortası'nı anlatıyoruz,
anlatmaya da devam edeceğiz. Yardıma kaynak nereden bulacağız demek; bir irade, bir tercih sorunu. Biz tercihimiz yoksuldan, emekçiden yana yapıyoruz. Biz tercihimizi tefeciden, çıkar gruplarından yana yapmıyoruz. Biz tercihimizi burada bulunan arkadaşlarımızdan ve yoksullarımızdan yana yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2014 Haberleri