Afyonkarahisar’da tarihi eser kaçakçısı yakalandı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Ankara’dan Afyonkarahisar’a tarihi esere satmak için gelen şahsı ve alıcıyı suçüstü yakaladı.Jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Ankara’da...

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Ankara’dan Afyonkarahisar’a tarihi esere satmak için gelen şahsı ve alıcıyı suçüstü yakaladı.
Jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Ankara’da ikamet eden F.E. isimli şahsın elinde eski eser niteliği taşıyan sikke olduğu ve irtibatlı olduğu şahıslara satmak maksadıyla Afyonkarahisar iline geleceği yönünde bilgi elde etti. Ekiplerce yapılan takip sonucu F.E. isimli şahıs, İhsaniye’ye bağlı Gazlıgöl beldesinde faaliyet gösteren bir tesiste R.A. ve A.K. isimli şahıslarla birlikte suçüstü yakalandı. Şüphelilerin oturduğu masa üzerindeki çanta içerisinde yapılan arama sonucunda, eski eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 130 adet sikke ele geçirildi. Meydana gelen olayla ilgili adli tahkikata başlatıldı. Ele geçirilen sikkeler, incelenmek üzere Afyonkarahisar Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Türkiye Haberleri

Sivaslı yamaç paraşütçülerinden Filistin’e destek mesajı
Başkan Bozbey, “Hatay Ulu Cami‘yi haziran 2026’da bitireceğiz”
İran’dan Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Kaani’nin öldüğü iddialarına yalanlama
Sultanbeyli’de Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemi vurgulandı
Beylikdüzü Çınar Evler sakinlerinin tapu sevinci
‘SenCard Games 2024 Beach Volley Turnuvası’ final maçlarıyla tamamlandı
Kamu Başdenetçisi Malkoç: “(Kadına ve çocuğa şiddet) Bu konu Türkiye’nin milli güvenlik sorunlarından biri haline geldi”
Beylikova Belediyesi kilitli parke taşı çalışmalarına başladı
Gıdı Gıdı’da kapsamlı temizlik çalışması
Umuma açık yerler denetlendi