AFAD: “Elazığ’da kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde topalm...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde topalm 4 binada hasar meydana geldiğini açıkladı.
AFAD tarafından yapılan açıklamada, “16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46’da Malatya ilimizin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 374 ihbar gelmiştir. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 4 binada hasar meydana gelmiştir. Elazığ ilinde kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir” denildi.

Türkiye Haberleri

Klasik otomobiller 12’nci kez yola çıkıyor
Merakla beklenen raylı sistem projesinde ihale süreci tamamlandı
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Çakır: “Deprem büyük yerleşim yerlerine yakın olsaydı hasarlı binaları yıkabilirdi”
Sivas pastırması Avrupa tescili yolunda
Metrobüs şoförü doğum anını anlattı
İsrail: “Malzeme taşıyan 50 kamyon Gazze’nin kuzeyine giriş yaptı”
Fransa’nın İsrailli firmaların denizcilik fuarına katılmasını yasakladığı iddiası
Gençler şiddete çözüm olarak yasaların daha sıkı uygulanmasını istiyor
Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: “151 köpek ve 144 kedimiz barınağımızdan çalındı”
7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali başladı