Aday adayı balonları

24. Dönem Milletvekili öncesi AK Parti'den aday adayı olan 91 kişiden 84'ü için ilk sınav yarın Yeşiltepe Kapalı Spor salonunda yapılacak. Şimdi den hayırlı olsun.

Seçim öncesi yıllardır süre gelen geleneğimizi bozmadık her partiye olduğu gibi her aday adayına eşit mesafede kalmayı başardık...

Gerçi 12 Haziran 2011 genel seçimlerine daha çok süre var gün ve günler neler getirir bilinmez.

Aday olacakların ve seçileceklerin tek amacı olmalı seçildiği İl'e hizmet etmek olmalıdır.

Aday adaylığı süresince, AK Parti'de bir kaç aday adayı hariç çoğunluktakilerin kendi çıkarı için aday adayı olduğu aşikardır.

Bu durum Parti yöneticileri tarafından da bilinmekte(!)

Bir çoğu değil Malatya'yı Malatyalıları bile tanımaktan aciz, rehbersiz sokağa çıkacak durumda değil, bahnaleri de hazır "tahsil için il dışına çıktım o nedenle Malatya'yı pek bilmiyorum"

Bu bahaneye inanın kargalar bile dilimizi anlasa güler hemde katıla katıla.

Kardeşim Malatya'yı Malatyalıyı bilmiyorsun nasıl hizmet edeceksin ve kime hizmet edeceksin? demezler mi adama...

Aday adayı olarak balon şişirip birilerinin pempe rüya görmesini sağlayabilirsiniz. Ya sonra seçmen size nasıl ulaşacak, kiminiz var ki kime ulaşılsın? Lütfen şahsi egolarınızı tatmin etmek için kabus görmesin seçmen.

Derler hemde neler derler bu denilenleri de tenayül sonrası gittiğiniz yerde bile duyarsınız.

Malatya'nın ve Malatyalının vede AK Parti'nin hiç kimseye vefa borcu yok(!)

Vefa borçları, hatır gönül için vekil gönderme devri kapandı.

Bu dönem hiç bir aday AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kontejanından ve kredisinden faydalanmayacak.

AK Parti'de acemilik ve acemi eğitmenliği devri bitti, Başbakan EHL(LERİ) Ankara'da görmek istiyor, zaman hizmet zamanı.

İş takibi, ihale takibi yapan adam istemiyor etrafında. Verdiği işin üstesinden gelecek ehliyetli liyakatlı ve toplumun gönlünde gerçekten yer edinmiş insanların seçilmesini istiyor ve bu görevi de başta Partililere daha sonra seçmene veriyor.

Başbakan benim referansım, git aday ol dedi, bimem hangi bakan arkamda balonlarına ne Malatyalı inanır nede AK Partililer.

Bu balonlar çabuk patlıyor.

"Ben o kurumun başında olmazsaydım hizmet zor gelirdi" fısıltısı yayarak hal hazırda ki vekilleri kötüleyerek prim yapmaya çalışanlar unutmasın ki O kurumun başına gelmesine de kötüleyerek prim yapmaya çalıştığı vekiller getirdi.

"Ben olmazsaydım yolunuz suyunuz olmazdı, destek vermezseniz geri gelecem aklınızdan çıkartmayın" tehditleri ile temayülden ön sırada çıkacağını sananlar yanıldıklarını en geç yarın akşam öğrenecekler.

En genciniz benim bana bilmem hangi bakan destek, benim vekilliğim garanti havasına kimse girmesin.

Aklımdayken hatırlatayım, aday adayı olarak siyasi arenaya çıkanlar tek bir şeyi unutmasın, "Stüdyo ışıkları altında ki görüntü ekrana çok şık yansı, asıl görüntü gün ışığında görülendir" studyo spotları altında ki parlaklığı dışarıda sürdürmek için gerçekçi olun."

Aksi halde Malatya kimleri siyasi arenadan silmedi, "ceketimi koysam kazanır" diyenler bile unuttu. Unutulmamak için gerçekleri sadece gerçekleri konuşun, birilerini kötüleyerek bir yerlere gelemezsiniz.

Sadakatli olun, belki siyaset için terk ettiğiniz koltukları dahi tekrar göremezsiniz.

Malatya ve Malatyalılar biliyor kimlerin kendine hizmet getirdiğini ve getireceğini...

Unutmadan bir konu daha aday adayı olarak harcamalarınıza dikkat edin, faturalarınızı kestirip cebinize koyun, Maliye her an kapınızı çalabilir...

Saygılarımla...

Yerel Seçim 2014 Haberleri