’Acı Kahve’nin dünya prömiyeri yapıldı

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Soner Sert’in yönettiği 'Acı Kahve' filminin dünya prömiyeri yapıldı.61’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, film gösterimleri ve söyleşilerle devam ediyor. Fes...

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Soner Sert’in yönettiği "Acı Kahve" filminin dünya prömiyeri yapıldı.
61’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, film gösterimleri ve söyleşilerle devam ediyor. Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde yer alan Acı Kahve filminin gösterimi Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda gerçekleştirildi. Söz töreni için kız tarafının evinde bir araya gelen ailelerin doğal hallerinin anlatıldığı filmde, Nazan Kesal, Buçe Buse Kahraman, Reha Özcan, Şerif Erol, Benian Dönmez, Name Önal ve Atay Yıldız rol alıyor. Film sonrası Yönetmen Soner Sert, yapım ekibi ve oyuncular seyircilerden gelen soruları yanıtladı.
Filmi 10 günde çektiklerini ifade eden Yönetmen ve Senarist Soner Sert, “Aklımda bu fikir canlanmaya başladığı andan itibaren kurmaca bir hikayeyi belgesel gibi çekme fikri vardı, oradan yola çıkarak hikayenin biçimini ortaya çıkardık” diye konuştu.

“Ailelerin içinde küçücük kız çocukları neden öldürülüyor?”
Filmde genç çiftlerden kızın annesini canlandıran Nazan Kesal, “Çok sıkışık bir zaman diliminde hep beraber birbirimizle dayanışarak, bağımsız sinemanın koşullarını bilerek isteyerek ve bununla mücadele eden bir yerden bu filme sahip çıktık. 10 günde bitirdik, su gibi aktı. Anneyi iyi oynadığımı düşünmüyorum, çok eleştirdiğim bir anne. Bazen oyuncu olarak karakterlerimi haklı bulmak istiyorum, onun doğruculuğuna dayanmak istiyorum. Ne yazık ki her zaman onaylayacağımız rolleri oynayamıyoruz, buradaki anne gibi. Bir katile burjuva diye kızının evlilik yaşamında kendisinden çok daha iyi bir hikayesi olsun diye genç damadı sindirebilen bir anneyi oynadım. Hiç kimse sindirmesin, bu film aslında bana göre Türkiye’de aile yapısını sorgulayan, ailenin kutsaldır ya bunun üzerine düşünmemizi sağlayan bir yanı var, benim en çok yaslandığım yer bu oldu. Aile her şeyse o zaman o ailelerin içinde küçücük kız çocukları neden öldürülüyor? Eğer aile kutsalsa bizim filmimizde olduğu gibi kızın gönlü razı olmadan anne baba bu evliliğe nasıl razı geliyor?” diye konuştu.

’Acı Kahve’nin dünya prömiyeri yapıldı’Acı Kahve’nin dünya prömiyeri yapıldı

Kültür Haberleri

"Balinanın Bilgisi" filminin prömiyeri Antalya’da yapıldı
Hereke halı mirası bu merkezde gelecek nesillere aktarılacak
Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı yeni döneme hazır
Ayvacık’ta darbukacı ve davulcu iki kadın, düğünlerin vazgeçilmezi oluyor
Arabanlı öğrencilere gezi programı düzenlendi
Beyazperde ve ekranların efsanevi oyuncusu Mehmet Aslantuğ’dan kırk yıllık samimi gözlemler
10 Ekim Dünya Saatçilik Günü olarak kabul edildi
Akbank’ın tarihi ve gelecek vizyonu, Refik Anadol’un eserinde buluştu
Kafa Sahne yeni sezonu ‘Nevbahar’ ile açtı
Kalaycılık mesleğini ayakta tutmak için torununa öğretti