ABD’li yetkili: “Biden yönetimi İran’ın bir saldırı planladığından endişe ediyor”

ABD’li bir yetkili CNN’e yaptığı açıklamada, “Biden yönetimi İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından İran’ın bir saldırı planladığından endişe ediyor” dedi.İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürme...

ABD’li bir yetkili CNN’e yaptığı açıklamada, “Biden yönetimi İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından İran’ın bir saldırı planladığından endişe ediyor” dedi.
İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından Orta Doğu’da bölgesel savaş endişeleri arttı. İran’dan yapılan “Nasrallah’ın kanı yerde kalmayacak” açıklamalarının ardından gözler İran’a çevrildi. ABD’li bir yetkili CNN’e yaptığı açıklamada, “Biden yönetimi İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından İran’ın bir saldırı planladığından endişe ediyor” ifadelerini kullanırken, savunma konularında İsrail ile iş birliği yapıldığını söyledi. İsmi açıklanmayan yetkili, muhtemel bir İran saldırısını önlemek için savunma planları hazırlandığının altını çizdi.

“Netanyahu ile görüşeceğim”
ABD Başkanı Joe Biden, Dover Hava Kuvvetleri Üssü’nde Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından Orta Doğu’daki gerilimin artmasına ilişkin yaptığı açıklamada, bölgede muhtemel bir savaşı önlemeleri gerektiğini belirterek, “Netanyahu ile görüşeceğim” dedi.
Biden Lübnan’daki büyükelçilikler hakkında ise, “Büyükelçiliklerimiz ve ayrılmak isteyen personelimizle ilgili önlemler aldık. Fransızlar ve birçok ülkeyle birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail, Nasrallah’ı Beyrut’ta öldürmüştü
İsrail ordusunun Cuma günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde Hizbullah’ın ana karargahını hedef almıştı. Saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Operasyonlarından sorumlu komutan yardımcısı Abbas Nilfuruşan ve farklı rütbelerde 20 Hizbullah komutanı hayatını kaybetmişti.

Asayiş Haberleri

Antalya’da kurallara uymayan motosiklet sürücülerine ceza yağdı
Sulama kanalında çürümüş ceset bulundu
Kırklareli’nde 257 kaçak göçmen yakalandı
İsrail’in Lübnan’da sivillerin sığındığı binaya düzenlediği saldırıda can kaybı 45’e yükseldi
Pencereden düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Ormanda gizlenen zanlı JASAT operasyonuyla yakalandı
Hakkari’de bir ayda 190 kişi yakalandı
Edirne’de sağanak nedeniyle zemin katları su bastı
Isparta-Antalya kara yolunda otomobil kamyonla çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı
Devrilen kamyonetteki biri bebek 3 kişi yaralandı