ABD’den daha fazla silahın İsrail’e sevkiyatının durdurulabileceği sinyali

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD’nin İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurmasının ardından daha fazla silah sevkiyatının durdurulabileceği sinyalini verdi.ABD’nin İsrail’e yüksek yük kapasiteli m...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD’nin İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurmasının ardından daha fazla silah sevkiyatının durdurulabileceği sinyalini verdi.
ABD’nin İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller açıklamalarda bulundu. Miller, ABD hükümetinin bir sevkiyatı durdurmasının ardından İsrail’e gönderilecek diğer silah sevkiyatlarını da gözden geçirdiğini söyledi. Miller, "Saldırılarda bugüne kadar çok fazla Filistinlinin öldüğünü görüyorsunuz. Bir süredir bu sonuçların kabul edilemez olduğu konusunda nettik. Bir sevkiyatı durdurduk. Diğer potansiyel silah sistemlerini gözden geçiriyoruz. Burada daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim" dedi.

“İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk”
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada, "En başından bu yana İsrail’in savaş alanındaki sivilleri hesaba katmadan ve korumadan Refah’a büyük bir saldırı başlatmaması gerektiği konusunda çok nettik. Ve yine durumu değerlendirirken, yüksek faydalı yük mühimmatlarının sevkiyatını durdurduk. Bu sevkiyatla ilgili olarak nasıl ilerleyeceğimize dair nihai bir karar vermedik” demişti.

Siyaset Haberleri

Başkan Akın logo iddialarına cevap
Fransa, İsrail’den UNIFIL saldırısı hakkında açıklama talep etti
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif kabul edildi ve yasalaştı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkmenistan’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’da
CHP Genel Başkanı Özel: "Artık ana muhalefet olmayı değil, birinci parti olmayı ve bu milletin yüzünü güldüren parti olmayı konuşuyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail’in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani zorunluluktur"
İtalya Savunma Bakanı: "İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen ve tekrarlanan düşmanca eylemler savaş suçu teşkil edebilir”
Bakan Güler: "İsrail’in Filistin’de sergilediği devlet terörünü Lübnan’a yayma çabaları güney coğrafyamızın kargaşaya sürüklenmesi riskini artırmıştır”
Emine Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay’ın eşi Armanda Begay ile görüştü