ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Netanyahu ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşme gerçekleştirdi. İsrail medyasına göre Netanyahu Blinken’a, Hamas’ın ’saldırıların tamamen durdurulması’ talebine devam etmesi halinde, İsrail’in Gazze Şeri...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşme gerçekleştirdi. İsrail medyasına göre Netanyahu Blinken’a, Hamas’ın ’saldırıların tamamen durdurulması’ talebine devam etmesi halinde, İsrail’in Gazze Şeridi’nin Refah kentine kara saldırısı başlatacağını ve ateşkes anlaşması yapılmayacağını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’ye saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 7’nci kez geldiği İsrail’de temaslarını sürdürüyor. Bakan Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. İlk olarak baş başa görüşen Blinken ile Netanyahu daha sonra heyetler arası görüşmeye katıldı.
İsrail medyası, Netanyahu’nun Blinken’a, Hamas’ın ’saldırıların tamamen durdurulması’ talebini sürdürmesi halinde İsrail’in Gazze Şeridi’nin Refah kentine kara saldırısı başlatacağını ve ateşkes anlaşması yapılmayacağını söylediğini aktardı.

Siyaset Haberleri

Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in, Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne yönelik saldırısını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in, Lübnan’da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırısını kınıyoruz."
Başkan Akın logo iddialarına cevap
Fransa, İsrail’den UNIFIL saldırısı hakkında açıklama talep etti
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif kabul edildi ve yasalaştı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkmenistan’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’da
CHP Genel Başkanı Özel: "Artık ana muhalefet olmayı değil, birinci parti olmayı ve bu milletin yüzünü güldüren parti olmayı konuşuyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail’in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani zorunluluktur"
İtalya Savunma Bakanı: "İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen ve tekrarlanan düşmanca eylemler savaş suçu teşkil edebilir”