ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşmesinde, Biden hükümetinin Lübnan Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere Lübnan’ın egemen kurumlarına ve Lübnan halkına verdiği desteğin altını çizdi.ABD Dışi...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşmesinde, Biden hükümetinin Lübnan Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere Lübnan’ın egemen kurumlarına ve Lübnan halkına verdiği desteğin altını çizdi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya geldi. Blinken, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen görüşmede, ABD’nin Lübnan’daki çatışmaya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1701 sayılı kararını tam olarak uygulayan ve yerinden edilmiş İsrailliler ile Lübnanlıların sınırın her iki tarafındaki evlerine dönmelerine olanak tanıyan diplomatik bir çözüm bulunması yönündeki kararlılığını vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bakan, ABD’nin Lübnan hükümetine, Lübnan Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere Lübnan’ın egemen kurumlarına ve Lübnan halkına verdiği desteğin altını çizdi. Bakan, sivil can kayıpları ve sivillerin çektiği acılardan duyduğu endişeyi yineledi ve ABD’nin kısa süre önce açıkladığı 157 milyon dolarlık insani yardımın altını çizerek ABD’nin tüm savunmasız halklara yardım etme kararlılığını bir kez daha teyit etti” denildi.

Görüşmede “UNIFIL’e destek” vurgusu
Blinken’in İran ve Hizbullah’ın Lübnan’ın güvenlik ve istikrarına engel olmaması gerektiğini vurguladığı belirtilen açıklamada, “Ayrıca Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) desteğini ifade etti ve personelin emniyet ve güvenliğinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Görüşmede Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı boşluğu ve halkın iradesini yansıtan bir liderliğin güçlendirilmesi ihtiyacı da ele alındı” ifadeleri kullanıldı.

Siyaset Haberleri

Murat Afşarünal, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı oldu
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BAE’li mevkidaşı Al Nahyan ile "Gazze"yi görüştü
Osmanlı Ocakları Çayırdüzü Belde Başkanlığı açıldı
CHP Genel Başkanı Özel: "Öcalan konuşacak diye illa kullandığı, DEM’le ortak kullanıyorlar o kürsüye gelmek zorunda değil"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye, son 20 yılda yüzde 80 dışa bağlı bir yapıdan yüzde 80 kendi içinde milli, yerli üretim yapan bir yapıya ulaştı"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz: "Genel Başkanımızın milli hafızalara nakşettiği ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ şiarıyla yol yürümeye devam edeceğiz"
Muhittin Böcek Cittaslow Uluslararası Genel Başkan Yardımcılığına seçildi
Başkan Doğan “yerel yönetimler” heyetini ağırladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörsüz Türkiye hedefimizle aramıza kimsenin girmesine müsaade etmeyeceğiz"
Ürdün Dışişleri Bakanı: “İsrail’in Gazze’de etnik temizlik yaptığını görüyoruz ve buna bir son verilmeli”