ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile İsrail-Gazze Şeridi arasındaki Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti.ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’ye saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile İsrail-Gazze Şeridi arasındaki Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’ye saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 7’nci kez geldiği İsrail’de temaslarını sürdürüyor. Bakan Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya gelerek, İsrail-Gazze Şeridi arasındaki Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti.
Blinken ve Gallant, daha sonra İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi ile katıldıkları toplantıda, İsrailli rehinelerin iadesine yönelik çabaları ve İsrail’in Gazze’de yürüttüğü asker harekatı ele aldılar.

"Ordu, verdiğim talimatlar doğrultusunda Refah bölgesinde her türlü operasyonel görevi yerine getirmeye hazır"
Gallant, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Rehinelerimizi evlerine geri getirmek için her türlü adımı atmaya kararlıyız, bu etik olarak doğru, ahlaki olarak doğru ve bu ilan edilmiş bir savaş hedefidir. Aynı zamanda ordu, verdiğim talimatlar doğrultusunda Refah bölgesinde her türlü operasyonel görevi yerine getirmeye hazır" dedi.

Siyaset Haberleri

Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in, Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne yönelik saldırısını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in, Lübnan’da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırısını kınıyoruz."
Başkan Akın logo iddialarına cevap
Fransa, İsrail’den UNIFIL saldırısı hakkında açıklama talep etti
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif kabul edildi ve yasalaştı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkmenistan’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’da
CHP Genel Başkanı Özel: "Artık ana muhalefet olmayı değil, birinci parti olmayı ve bu milletin yüzünü güldüren parti olmayı konuşuyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail’in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani zorunluluktur"
İtalya Savunma Bakanı: "İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen ve tekrarlanan düşmanca eylemler savaş suçu teşkil edebilir”