AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “Lübnan’da ateşkes” çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell İspanya’da katıldığı bir forumda yaptığı açıklamada, “Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’nün (UNIFIL) izlediği mavi hat (sınır) boyunca...

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell İspanya’da katıldığı bir forumda yaptığı açıklamada, “Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’nün (UNIFIL) izlediği mavi hat (sınır) boyunca derhal ateşkes sağlanmasını içeren BMGK kararlarına saygı gösterilmelidir” dedi.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen bir forumda konuşma yaptı. Lübnan’da ateşkes çağrılarını yineleyen Borrell, “Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’nün (UNIFIL) izlediği mavi hat (sınır) boyunca derhal ateşkes sağlanmasını içeren BMGK kararlarına saygı gösterilmesi” çağrısında bulundu.
UNIFIL askerlerine yönelik İsrail’in gerçekleştirdiği eylemleri “kabul edilemez” olarak nitelendiren Borrell, saldırıları kınadı.

Siyaset Haberleri

İsrail parlamentosunda gerginlik: Lapid ile Ben-Gvir arasında tartışma
Gazze’de ateşkes görüşmeleri önümüzdeki günlerde devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Cumhuriyeti olarak bu alçak saldırıyla verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık"
Fransa Başbakanı Barnier boyun bölgesinden ameliyat oldu
Netanyahu: “Daha fazla Arap ülkesiyle barış sağlamayı hedefliyorum”
Yavuz Ağıralioğlu, Anahtar Parti’nin tanıtımını gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Terörü kaynağında kurutma stratejisinden geri bir adım asla atmayacağız. Terörsüz Türkiye hedefimizden kesinlikle kopmayacağız. Türkiye bu beladan mutlaka kurtulacaktır."
Şehzadeler’de meydanlar bayrak ve Atatürk posterleriyle donatıldı
Başkan Yalım; "Bize düşen emanete sahip çıkıp, Cumhuriyeti ilelebet yaşatmaktır"
ASALA’nın şehit ettiği diplomatlar dualarla anıldı