7 asırlık gelenek Ramazan ayının ilk cumasında da yapıldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır gelenek olarak sürdürülen esnaf duası, Ramazan ayının ilk cuma namazı öncesinde yağmur altında gerçekleştirildi.Bolu’nun tarihi ilçesi Mudurnu’da 700 yılı aşkın süredir devam eden tarihi esnaf duası...

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır gelenek olarak sürdürülen esnaf duası, Ramazan ayının ilk cuma namazı öncesinde yağmur altında gerçekleştirildi.
Bolu’nun tarihi ilçesi Mudurnu’da 700 yılı aşkın süredir devam eden tarihi esnaf duası bu haftada gerçekleştirildi. Tarihi Mudurnu Çarşı’sında yapılan esnaf duası cuma namazı öncesinde onlarca esnafın katılımıyla yapıldı. Yağmur yağışının altında onlarca esnaf ramazan ayında işlerinin hayırlı ve bereketli olması için ellerini semaya açtı.
Duaya katılan Metin Soygür, "Esnafımızın işlerinin hayırlı ve bereketli olması için 7 asırdır dua yapılıyor. Çok şükür bereketi oluyor. Dua müminin silahıdır. Her şeyi Allah’tan isteyeceğiz. İşlerimizin bereketli olmasını da isteyeceğiz. Bu geleneğimizi de 700 yıldır Mudurnu’da devam ettiriyoruz" dedi.

Kültür Haberleri

İstiklal mücadelesi ruhu Çankırı’da yaşatıldı
Başkan Aras İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı
Nazilli’de ‘Eskiden Yeniye Kapıların Dönüşümü ve Aksesuarlar Sergisi’ açılıyor
Höyükteki 7 bin yıllık tarih, tez çalışmalarına ilham veriyor
2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Güney Koreli yazar Han Kang oldu
Padişahların ’Dualı gömlekleri’ Trabzonlular ile buluştu
Kardeş şehri Shönebeck’in gençleri Söke’de
2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nü "tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan hayatının kırılganlığını gözler önüne seren yoğun şiirsel düzyazısı" ile Güney Koreli yazar Han Kang kazandı.
YÖREX’e Çandır fasulyesi damgasını vurdu
TİKA’dan 7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması’na destek