Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Teknoloji 09 Ekim 2024 - 20:26 Yorum: 0

Selçuk Bayraktar’a Kırgızistan’dan devlet nişanı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından, ülkenin savunma kapasitesine ve askeri potansiyeline yaptığı katkılardan dolayı Kırgızistan Dank Devlet Nişanı ile onurlandırıldı.Kırgı...

Selçuk Bayraktar’a Kırgızistan’dan devlet nişanı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından, ülkenin savunma kapasitesine ve askeri potansiyeline yaptığı katkılardan dolayı Kırgızistan Dank Devlet Nişanı ile onurlandırıldı.
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleştirilen Türk Devletleri Yapay Zeka Forumu’na onur konuğu olarak katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından ülkenin savunma kabiliyetine sağladığı önemli katkılar nedeniyle Kırgızistan Dank Devlet Nişanı ile taltif edildi.

Teknolojik iş birliğinde yeni adım
Bayraktar ve Caparov arasında gerçekleştirilen görüşmede, askeri ve teknolojik iş birliğinin derinleştirilmesi ile savunma projelerinin uygulanması ele alındı. Görüşmede, Baykar Teknoloji’nin katkılarının Kırgızistan’ın savunma sanayisinde büyük bir fark oluşturacağı vurgulandı. Bayraktar, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da genişletmeye hazır olduklarını belirterek, sınır güvenliğinin sağlanması ve olası tehditlerin caydırılmasında modern teknolojilerin önemine dikkat çekti.

"Türk dünyası geleceğe emin adımlarla ilerliyor"
Madalya töreni sonrası bir açıklama yapan Selçuk Bayraktar, "Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov tarafından takdim edilen ’Kırgızistan Dank Devlet Nişanı’ ile onurlandırılmaktan büyük gurur duydum. Gösterdikleri misafirperverlik ve iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirme çabaları için kendilerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Türk dünyası, geleceğe emin adımlarla ilerliyor" ifadelerini kullandı.

Manas Destanı’ndan ilham alan AKINCI
Selçuk Bayraktar, törende Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’a, Kırgız kültüründe önemli bir yere sahip Manas Destanı’ndan sahnelerin işlendiği Bayraktar AKINCI TİHA’nın 1:10 ölçekli maketini takdim etti. Maketin gövdesi ve kanatlarında Manas Destanı’na ait sahneler yer alırken, bu detaylar Kırgızistan’ın zengin kültürel mirasını ve destanın kahramanlık hikâyelerini yansıtıyor.

Yapay Zeka Forumu’nun onur konuğu
Selçuk Bayraktar, Bişkek’te düzenlenen Türk Devletleri Yapay Zeka Forumu’na onur konuğu olarak katıldı. Forumun ana konuşmacısı olan Bayraktar, yapay zekâ teknolojilerinin geleceği ile Türk devletleri arasındaki iş birliğine dair önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

Karabağ nişanı sahibi
Selçuk Bayraktar, Karabağ’ın kurtuluşuna katkılarından dolayı 1 Nisan 2021’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı, 2022’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky tarafından Ukrayna Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. 4 Nisan 2023’te Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’dan Askeri İş Birliği Madalyası, 2 Ekim 2023’te ise ASAN Hizmet Madalyası aldı. Ayrıca 18 Ekim 2023’te Mali Cumhurbaşkanı Assimi Goita tarafından Mali Ulusal Nişanı, 28 Şubat 2024’te de Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafından 1. Derece Nişanı ile taltif edildi. 2024’te ise Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafından 1. Derece Nişanı ile onurlandırıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri