Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye edecek gemi Beyrut’tan ayrıldı08:13 Son 1 haftadır devam eden “Çember-23” operasyonları ile hakkında yakalama k...08:12 Karın ağrısı şikayeti ile gelen hastanın karnından 26 kilogramlık tümör çık...08:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "81 ilde son 1 haftadır ’mahkemelerimizce hapis...08:03 Bayburt’un asayiş olayları Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda değerlendi...07:50 Hastanede “Anne Sütü ve Emzirme” eğitimi verildi07:38 Erzincan’da son 4 yılda 104 köyde 520 sıvat dağıtımı gerçekleştirildi07:22 Bayburt’ta yapılan 5.8’lik deprem tatbikatı gerçeği aratmadı07:20 Erzincan’da düzenlenecek sempozyumla ilgili toplantı yapıldı07:12 POMEM’de yeni dönem07:08 Önce öğrenip üretiyorlar, sonra yiyorlar06:45 Mersin’de kız öğrenci yurdu önündeki taciz iddiası asılsız çıktı06:08 Beyaz Saray’dan Netanyahu’nun Lübnan’a yönelik tehdidi ile ilgili yorum05:31 Milton Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı: Olağanüstü hal ilan edildi03:57 Başıboş köpek kazaya sebep oldu: 1 yaralı03:21 İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik son saldırılarında ölü sayısı 10’a yük...03:19 Beyaz Saray’dan Biden - Netanyahu görüşmesi ile ilgili açıklama02:42 Bagajdaki mutfak tüpü alev aldı, araç ateş topuna döndü: Yola atlayan sürüc...02:37 Beyoğlu’nda eğlence mekanlarına denetim02:34 Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gaz...
Sahil Park
Ekonomi 31 Mayıs 2024 - 10:05 Yorum: 0

Seçer: "100 nakliyeci esnafına hizmet edecek bir nakliyeciler sitesi inşa ettik"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taşımacılık filosunun olduğu bölge konumunda olduğunu belirterek, "Türkiye’nin ikinci büyük taşımacılık filosuna sahip bir kentte lojistik kö...

Seçer: '100 nakliyeci esnafına hizmet edecek bir nakliyeciler sitesi inşa ettik'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taşımacılık filosunun olduğu bölge konumunda olduğunu belirterek, "Türkiye’nin ikinci büyük taşımacılık filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmaması Mersin için çok olumsuz bir durumdur. Bu sorunu gördükten sonra süratle imkânlarımız dâhilinde Huzurkent civarında 80 bin metrekare alan üzerinde, 100 nakliyeci esnafına hizmet edecek bir nakliyeciler sitesi inşa ettik” dedi.
Seçer, merkez Akdeniz ilçesinde firmanın bayı açılışına katıldı. Programda konuşan Başkan Seçer, bayinin Mersin’e hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Mersin’in, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taşımacılık filosunun olduğu bir bölge konumunda olduğunu belirten Seçer, “Türkiye’nin ikinci büyük taşımacılık filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmaması başlı başına düşündürücüdür ve Mersin için çok olumsuz bir durumdur. Bu sorunu gördükten sonra süratle imkânlarımız dâhilinde Huzurkent civarında 80 bin metrekare alan üzerinde, 100 nakliyeci esnafına hizmet edecek, 200 tırlık parktan oluşan, sosyal tesisleri olan belediyemize ait bir nakliyeciler sitesi inşa ettik. Yakın tarihte bitecek ve hep beraber açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı nakliyeciler sitesinin tek başına yeterli gelemeyeceğini kaydeden Seçer, “Bu sorunun bilincinde olan bir başkan olarak Uluslararası Nakliyeciler Derneğine, lojistik sektörü içerisinde olan tüm aktörlere sesleniyorum; bir başına bir kurumun altından kalkabileceği bir yatırım değil. Mersin’in yıllar önce çözmesi gereken bu önemli sorunu çözmemiz lazım. Gün geçtikçe bu sorun çözülemez bir düğüm haline gelebilir” diye konuştu.

“Ulaşımın kolay olduğu yerde bütün sektörler gelişir”
Mersin’in süratle geliştiğini vurgulayan Seçer, uluslararası havaalanının kentin ticaretinin değerine değer katacağını söyleyerek, ulaşımın kolay olduğu yerde ticaretin de sanayinin de turizmin de tarımın da gelişeceğine işaret etti. Seçer, “Bütün sektörlerin geliştiği yerde lojistik de gelişir. Ürünleri bir yerlere taşımak istiyorsanız bunu karayolu, demiryoluyla deniz yoluyla yapacaksınız. Doğal olarak karayolu taşımacılığı da bu bölgede her geçen gün katlanarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
Mersin Limanı’nın genişleme çalışmaları ve Silifke Taşucu’ndaki SEKA Limanı’nın özelleştirilmiş olmasının bölgede karayolu taşımacılığında yeni koridorları açma ihtiyacını ortaya koyacağını dile getiren Seçer, “Her zaman söylüyorum, bunu siyaseten söylemiyorum, bunu Mersin adına söylüyorum. Diyorum ki; çok kısa sürede Çeşmeli-Taşucu otoyolu yapılmalı. Limanı faaliyete geçiriyorsanız bunun altyapısını yapmak zorundasınız. Ya da Sertavul üzerinden Mut üzerinden Orta Anadolu’ya, Konya’ya, Karaman’a bağlantıyı gerçekleştirmeniz lazım. Yol genişleme çalışmalarının bir an önce gerçekleşmesi lazım” şeklinde konuştu.
Program, konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri