malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 26 Ekim 2024 - 14:58 Yorum: 0

Sarıgöl’de zeytin hasadına başlandı

Manisa’nın dünyaca ünlü Sultani çekirdeksiz üzümünün yetiştirildiği Sarıgöl ilçesinde bazı bölgelerde tarımı yapılan zeytinde hasat başladı.Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Karacaali, Kızılçukur, Beyharmanı, Günyaka, Afşar, Emcelli, Ç...

Sarıgöl’de zeytin hasadına başlandı

Manisa’nın dünyaca ünlü Sultani çekirdeksiz üzümünün yetiştirildiği Sarıgöl ilçesinde bazı bölgelerde tarımı yapılan zeytinde hasat başladı.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Karacaali, Kızılçukur, Beyharmanı, Günyaka, Afşar, Emcelli, Çavuslar mahallelerinde zeytin hasadı başladı. Bazı bölgelerde verimin az olduğu dikkat çekerken işçi ücreti 950 lira olarak belirlendi. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, özellikle kırsal alanlarda yıllar öncesi sertifikalı zeytin fidanları dikimi yapıldığını şimdi ise verilerin alınmaya başladığını ifade etti. Sarıgöl ve çevresinde yeni ürün zeytin alımları kalitesine göre 30-100 lira arasında alıcı bulduğu ifade edildi.
İlçede toplanan zeytinlerin bir kısmı evlerde kışlık olarak salamurasi yapılırken zeytinyağı da çıkarılıyor.

Sarıgöl’de zeytin hasadına başlandı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri