Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Siyaset 08 Haziran 2024 - 13:03 Yorum: 0

Saldırıya uğrayan Danimarka Başbakanı Frederiksen’in boyun incinmesi yaşadığı açıklandı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’in dün uğradığı saldırı sonucu boyun incinmesi yaşadığı açıklandı.Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, dün başkent Kopenhag’da saldırıya uğramıştı. Saldırganın tutuklandığı olayda Frederiksen’in...

Saldırıya uğrayan Danimarka Başbakanı Frederiksen’in boyun incinmesi yaşadığı açıklandı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’in dün uğradığı saldırı sonucu boyun incinmesi yaşadığı açıklandı.
Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, dün başkent Kopenhag’da saldırıya uğramıştı. Saldırganın tutuklandığı olayda Frederiksen’in sağlık durumuna ilişkin Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Danimarka Başbakanının hafif şekilde boyun incinmesi yaşadığı bildirildi. Açıklamada, “Başbakan sağlıklı ve güvende, ancak olayın şokunda” denildi. Frederiksen’in kontrol amacıyla hastaneye götürüldüğü kaydedilen açıklamada, Başbakan Frederiksen’in bugünkü programlarının iptal edildiği bildirildi.
Danimarka polisi ise bugün yaptığı açıklamada, 39 yaşındaki saldırganın bugün hakim karşısına çıkacağını aktarırken saldırının sebebine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, demokratik değerlerin kalbine yönelik bir saldırıyı temsil eden kabul edilemez bir şiddet eylemi olduğunu ifade etti.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, saldırının ardından şoke olduğunu dile getirerek, saldırıyı kınadığını ifade etti.
Slovakya Başbakanı Robert Fico da 15 Mayıs’ta başkent Bratislava’nın yaklaşık 180 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında bir kültür merkezinin önünde halka selamlaştığı sırada silahlı saldırıya uğramış, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri