Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:24 Ruh sağlığı iş yerinde de önemli MSKÜ’de anlatıldı17:22 Afganistan’da TİKA’nın desteğiyle ‘Dünya Turizm Günü Fuarı’ düzenlendi17:21 Siirt’te Tarihi ve Doğal Güzellikleri için temizlik seferberliği17:21 Vatandaş asfalt istedi Başkan Sak yaptı17:21 Kaybolmaya yüz tutan vitray sanatına kadın eli değdi17:19 SERKA’nın 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, Iğdır’da gerçekleştirildi.17:19 Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begaj’dan Erdoğan’a : “Arnavutluk ve Arnavutların...17:18 Başkan İbrahim Sandıkçı’dan öğrencilere ödül17:18 AK Partili Cıngı ‘Sınırların Ötesinde Birliktelik’ için Almanya’ya gidiyor17:17 Muğla Köyceğiz yangını kontrol altına alındı17:16 Samsun Emniyeti’ne 91 yeni araç takviyesi17:16 Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası sona erdi17:11 Denizli OSB’de ’Sürdürülebilir Çevre Yönetimi’ semineri düzenlendi17:09 Kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi kordon sefası yapacakken jandarmaya y...17:09 Ankara’da kuzu yüklü tır devrildi, hayvanlar telef oldu17:08 Arnavutluk Başbakanı Rama: “Türkiye askeri sanayide büyük başarılara imza a...17:07 Türk Silahlı Kuvvetleri gövde gösterine çıktı: Hedefler tam isabetle vuruld...17:05 Vali Şahin: "Dünya genelinde, ülkemizde ve Antalya’da iklim değişikliğine b...17:04 Edirne’de gündüz vakti silahlı çatışma: Yaralının yere yığıldığı anlar kame...17:04 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Denizli’de eğitim camiasına anlatılıyor
Sahil Park
Yaşam 22 Haziran 2024 - 16:03 Yorum: 0

Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyiklerden biri vatandaşlar tarafından görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlenen proje ile Salda Gölü çevresine bırakılan 23 kızıl geyikten biri vatandaşlar tarafından görüntülendi. Toprak yol üzerinde otlayan kızıl geyiğin yanına kadar yaklaşan va...

Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyiklerden biri vatandaşlar tarafından görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlenen proje ile Salda Gölü çevresine bırakılan 23 kızıl geyikten biri vatandaşlar tarafından görüntülendi. Toprak yol üzerinde otlayan kızıl geyiğin yanına kadar yaklaşan vatandaşa kendini sevdiren geyik daha sonra oradan uzaklaştı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Burdur’da yürütülen çalışmalar ile devam ediyor. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Burdur’da bulunan Salda Gölü çevresine getirilen 5 erkek 18 dişi kızıl geyik Eşeler Yaylası’na salınmıştı. Buraya salınan geyiklerin çiftleşip üreyerek bu bölgede çoğalmaları amaçlanıyordu. İzmir’den gelip manzaranın tadını çıkarmak için Eşeler Yaylası’nda bulunan yangın kulesinin olduğu bölgeye doğru araçlarıyla setir halinde olan 3 vatandaş yolda bir dişi kızıl geyik ile karşılaşınca o anları cep telefonu kameralarıyla kaydettiler. Araçlarından inen vatandaşlar toprak yol üzerinde beslenen dişi kızıl geyiğin yanına kadar yaklaşarak geyiği sevdiler. Bir süre kendini sevdiren geyik ise daha sonra oradan uzaklaşarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Yetkililer geyiklere yaklaşılmamasını öneriyor
Çiftlikte büyüdükleri için evcil olan kızıl geyiklerin bazen saldırgan olabildiklerini bu yüzden de ormanlık alanda geyiklerle karşılaştıklarında çok fazla yaklaşmamaları gerektiğini hatta mümkünse o bölgeden uzaklaşmalarını öneriyor. Aynı zaman da kızıl geyiklerin de doğaya uyum sağlayabilmeleri ve kendilerini koruyabilmeleri için de insanlardan uzak olmaları gerektiğini bu yüzden vatandaşların buna dikkat etmelerini talep ediyorlar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri