Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:19 Konya’da gıda zehirlenmesi şüphesi16:18 Elazığ’da silahlı kavga: 3 yaralı16:15 Çan’da saman deposunda yangın16:14 Türkiye, NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü komutasını İtalya’ya devretti16:12 Yılmaz Büyükerşen ve 4 sanığın yargılandığı ‘Haksız mal edinme’ davası erte...16:11 Tarsus’ta ’Her Kız Çocuğu Güvende Büyümeyi Hak Eder’ konulu söyleşi yapıldı16:11 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Yeni bir dünyanın nasıl kurulacağı konusunda kafa...16:11 Bakan Işıkhan: "(Asgari ücret) En son kararı asgari ücret tespit komisyonu...16:09 Yüksekova’da dere ıslah çalışmalarından sonra balık sayısında artış16:08 Yozgat’ta bin 500 kişiye “En İyi Narkotik Polisi Anne” konulu eğitim verild...16:08 Karadenizli paraşütçüler, Kapıkaya’ya hayran kaldı16:06 AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Sıfır araç tescilinde 3 bin lira, li...16:05 Başkan Arıcı: "Koçarlı’yı daha yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz"16:05 AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ka...16:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimse Türkiye ve Sırbistan’ın savunma sanayine yöne...16:03 Karabiga 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete başladı15:59 Başkan Hamamcı Ankara’dan müjdeyle döndü15:59 Türk Ocağı’nda Prof. Dr. Ali Akar, ortak alfabenin önemine dikkat çekti15:55 Maddi sıkıntılarına yardım ettiği şahıs borcunu ödeyemeyince tehdide başvur...15:53 Hayatını kaybeden Kore Gazisi Tetik son yolculuğuna uğurlandı
Sahil Park
Kültür 25 Ocak 2024 - 12:54 Yorum: 0

Sahrap Soysal ’Yörük’ yemekleriyle çalıştayda

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bu hafta sonu ‘yemek kültürü’ temasıyla 6’ncısını düzenlediği Yörük Çalıştayı’nda Türk yemek kültürü uzmanı ve yazar Sahrap Soysal yemek atölyesi ve söyleşisiyle yer alacak.Muratpaşa Belediyesi’nin 6...

Sahrap Soysal ’Yörük’ yemekleriyle çalıştayda

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bu hafta sonu ‘yemek kültürü’ temasıyla 6’ncısını düzenlediği Yörük Çalıştayı’nda Türk yemek kültürü uzmanı ve yazar Sahrap Soysal yemek atölyesi ve söyleşisiyle yer alacak.
Muratpaşa Belediyesi’nin 6’ncı Yörük Çalıştayı 27-28 Ocak tarihlerinde Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde toplanacak. Bu yıl yemek kültürü temasıyla gerçekleştirilecek çalıştaya 290 Yörük derneği katılacak. Çalıştayda konar-göçer bir yaşam tarzı ve kendilerine özgü mutfak araç-gereçleriyle yeni bir mutfak ortaya koyan Yörüklerin bugüne kadar ulaşmış lezzetleri hem gastronomi hem de sosyolojik olarak ele alınacak.
Çalıştay, 27 Ocak Cumartesi saat 14.00’te Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Çalıştay, moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi’nden Prof Dr. Abdullah Karaman’ın yapacağı panelle devam edecek. Panelde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meral Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Esra Şahin konuşmacı olarak yer alacak.
Çalıştayda ilk gün 16.30’da Sahrap Soysal’ın Yörük yemekleri üzerine mutfak atölyesiyle devam edecek. Atölyenin ardından ise 17.30’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sahrap Soysal ve Oğuzhan Çoban’ın konuşmacı olduğu söyleşi başlayacak. Söyleşinin ardından saat 20.30’da Özay Gönlüm’den Ninenin Mektupları ve Türküler repertuarıyla Feyzi Önder konser verecek. Çalıştayın ilk günü 21.00’de başlayacak Uğur Önür konseriyle sona erecek.
Çalıştayda ikinci gün Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük derneklerinin, Yörük beyleri ve hatunlarının serbest kürsü konuşmalarıyla saat 10.00’da başlayacak. Çalıştay, 13.00’te Sarıkeçili Yörüklerinden Aksak ailesinin yerleşik hayata geçme ve göç etme konusunda yaşadıkları fikir ayrılıklarını konu alan, yönetmenliğini İffet Eren Danışman Boz’un yaptığı Anchorage Uluslararası Film Festivali Mother of Cultural Exchange gibi ulusal ve uluslararası birçok ödül alan ‘Turna Misali’ filminin gösterimiyle sona erecek. Film gösterimine Turna Misali’nin yönetmeni Eren Danışman Boz ve film yapımcısı Eyüp Boz da katılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri