Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:25 Ankara Çevre Yolu’nda kaza yapan tır alev aldı21:56 Oğullarının ölümüne sebep olan sanığa verilen cezayı az bulup üst mahkemeye...21:55 Oksijen kaynağından çıkan kıvılcım yangına sebep oldu21:55 Bu mahallede 40 hane her gece dinamit korkusu ile uyuyor21:54 Bariyerden atlayıp karşıya geçerken aracın çarptığı çocuk hayatını kaybetti21:53 Ordu’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı21:52 Gaziantep’te facianın eşiğinden dönüldü21:51 Sıla’nın ölümünün ardından zanlıların tutukluluk halinin devamına karar ver...21:50 FIBA Şampiyonlar Ligi: Aliağa Petkimspor: 77 - Filou Oostende: 7421:49 Fatih’te tabuttan çıkan sesler gelen adamın yakınları konuştu21:25 A Milli Takım, Karadağ maçı hazırlıklarını basına kapalı sürdürdü21:22 İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan İran’a sürpriz saldırı sinyali21:21 Devrilen traktörün altında kalan sürücüyü kurtarmak için zamanla yarıştılar21:19 CEV Challenge Cup: Arkas Spor: 1 - Akaa Volley: 321:18 İsrail’e silah satışını protesto eden aktivistler, İngiltere’de Picasso tab...21:18 Ziraat Türkiye Kupası: Giresunspor: 0 - Viranşehir Belediyespor: 121:08 Burdur’da kontrolden çıkan otomobil önce bariyere sonra traktöre çarptı: 5...21:07 Mevlüt Çavuşoğlu: "İsrail’in bu saldırganlığı sonucunda bölgemizde gerilim...21:04 Eskişehir’de taciz şüphelisine ev hapsi21:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Suudi Arabistan’da
Sahil Park
Sağlık 10 Şubat 2024 - 09:22 Yorum: 0

(Özel) Kitaplar sayesinde 1 günlüğüne sigarayı bıraktılar

Uludağ Üniversitesi’nde Dünya Sigara Bıraktırma gününde sigara paketini getirenlere kitap hediye edildi. Sigara bağımlıları bir gün sigara içmeme sözü vermelerinin ardından paketlerini bırakarak beğendiği kitabı aldı.Bursa Uludağ Ünive...

(Özel) Kitaplar sayesinde 1 günlüğüne sigarayı bıraktılar

Uludağ Üniversitesi’nde Dünya Sigara Bıraktırma gününde sigara paketini getirenlere kitap hediye edildi. Sigara bağımlıları bir gün sigara içmeme sözü vermelerinin ardından paketlerini bırakarak beğendiği kitabı aldı.
Bursa Uludağ Üniversitesi’nde 9 Şubat Dünya sigara bıraktırma günü etkinlikleri çerçevesinde, sigara bağımlılarının 1 günlüğüne sigarayı bırakmaları için kampanya başlatıldı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi girişinde kurulan stantta sigara paketini getiren bağımlılar kendi seçtiği kitaplardan birinin sahibi oldu.
“Sigara bağımlılarına 1 günlüğüne de olsa bırakmayı düşünmeleri için fırsat tanıyoruz” diyen Uludağ Üniversitesi Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Yeşim Uncu, “9 Şubat bütün dünyada, dünya sigarasızlık günü olarak kabul edilmiş. Biz burada hastanemize ziyarete gelen hasta ve hasta yakınlarını hedefliyoruz. Bir yandan öğrencilerimiz ve burada çalışan personellerimiz hedef kitlemizin içerisinde. Amacımız bir farkındalık oluşturmak, 1 günlükte olsa 9 şubatta sigaraya ara verin diyoruz. Çünkü sadece 1 gün sigaraya ara vermekle bile kalp krizi geçirme riskinin azaldığını bilimsel çalıştırmalar gösteriyor. Aldığımız nefesi daha etkili kullanıyoruz. Sigaranın vermiş olduğu zarar 24 saat sonra geri dönmeye başlıyor. Bu önemli bir farkındalık çünkü insanlar alışkanlık ve düşünmeden sigarayı yakıyorlar. Bu bir günü düşünmeleri için onlara bir fırsat sunuyoruz. Sigara paketini bugün standa bırakanlara ve sigara bırakma kararına adım atanlara bir kitap hediye ediyoruz. Kitapları aramızda topladık. Herkes kendi kütüphanesinden bir kitap getirdi. Yeni başlamış olmamıza rağmen fena da ilerlemedik. Sigara bırakanları daha sonra polikliniğimize davet ediyoruz ve tabi o tedavi sürecine başlayacağız” dedi.
Göğüs hastalıklarına neden olan sigara ile mücadelelerinin uzun yıllardır devam ettiğini belirten Uludağ Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Mehmet Karadağ, “Bugün 9 Şubat dünya sigara bıraktırma günü. Bir farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Sigara paketini getirenlere kitap hediye ediyoruz. Bu bir farkındalık projesi. Sağlıklı bir yaşam için mutlaka sigara bırakılması gerekiyor” diye konuştu.
2,5 yıl önce sigarayı bıraktığını belirten Zehra Çakaloğlu, “Sigarayı bırakalı 2,5 yıl oldu. Sağlık açısından uzun mesafe yürüyebiliyorum. Nefes darlığı çekmiyorum. Sosyal açıdan daha çok kabullenilir oldum. Başkaları tarafından dışlanmamış hissediyorum. Herhangi bir ortamda sigara içmek için uzaklaşmak zorunda kalmıyorum. Psikolojik olarak da çok daha güçlü hissediyorum, özgüvenim arttı” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri