Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 11 Kasım 2023 - 14:13 Yorum: 0

Niğde’de cumhuriyetin 100. yılına özel oratoryo sahnelendi

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuvarı öncülüğünde, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Güzel Sanatlar Fakültesinin destekleriyle ’Cumhuriyet Oratoryosu’ konseri...

Niğde’de cumhuriyetin 100. yılına özel oratoryo sahnelendi

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuvarı öncülüğünde, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Güzel Sanatlar Fakültesinin destekleriyle ’Cumhuriyet Oratoryosu’ konseri düzenlendi.
Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Tok, Üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. Timur Vural ve Dr. Öğr. Üyesi Aysun Hamzaoğlu Birer şefliğinde gerçekleştirilen oratoryoda ’Çanakkale Türküsü’, ’Hey Onbeşli Ağıtı’ ve ’Çırpınırdı Karadeniz’ isimli eserler dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Timur Vural, "Atatürk ve Müzik" konulu bir konuşma yaptı. Konser çerçevesinde Dr. Öğr. Üyesi Ümran Akdağcık tarafından şiir okunurken, oratoryo metni koro ve okuyucular tarafından işlendi. Ayrıca oratoryoda Dr. Öğr. Üyesi Ali Delikara tarafından bestelenen fon müzikleri de yer aldı.
Etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Tok’un icra heyetine teşekkür belgesi takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri