Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Siyaset 20 Mayıs 2024 - 22:33 Yorum: 0

Netanyahu, hakkında tutuklama emri çıkarılması talebini “antisemitizm” olarak nitelendirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın hakkında tutuklama emri çıkarılmasına yönelik talebini “antisemitizm” olarak nitelendirdi.Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcıs...

Netanyahu, hakkında tutuklama emri çıkarılması talebini “antisemitizm” olarak nitelendirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın hakkında tutuklama emri çıkarılmasına yönelik talebini “antisemitizm” olarak nitelendirdi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmasına İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayınladığı video mesaj ile tepki gösterdi. Netanyahu, Khan’ın talebinin "saçma ve yanlış" olduğunu belirterek, bunun "tüm İsrail devletine yönelik" olduğunu söyledi. Khan’ın söz konusu talebi ile İsrail askerlerini de hedef aldığını iddia eden Netanyahu, Khan’a hangi cüretle Hamas ile İsrail askerlerini kıyasladığını sorarak, İsrail ordusunu dünyanın en ahlaklı ordusu olarak nitelendirdi. Khan’ın talebinin üniversite kampüslerinden Lahey’e taşınan "yeni
antisemitizmin" bir örneği olduğunu belirten Netanyahu, İsrail halkına UCM’nin İsrail’in elini kolunu bağlama çabasının başarısız olacağına, hiçbir uluslararası organın İsrail’i yok etmek isteyenleri vurmasını engelleyemeyeceğine ve İsrail’in Hamas’a karşı tam zafere ulaşacağına dair söz verdi.
Khan, Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’ın El-Kassam Tugayları olarak da bilinen askeri kanadının komutanı olan ve Deif adıyla da bilinen Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmuştu. İsrail ve Hamas üst düzey liderlerine yönelik tutuklama kararlarına ilişkin son sözü, Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçları söyleyecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri