malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 21 Kasım 2023 - 12:02 Yorum: 0

Muş’ta besicilerin zorlu kış mesaisi başladı

Muş’ta gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı yüksek rakımlı köyleri beyaza bürüdü. Güne karla uyanan besicilerin zorlu kış mesaisi başladı.Muş’ta iki gün aralıksız etkili olan sağanak, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde yerini...

Muş’ta besicilerin zorlu kış mesaisi başladı

Muş’ta gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı yüksek rakımlı köyleri beyaza bürüdü. Güne karla uyanan besicilerin zorlu kış mesaisi başladı.
Muş’ta iki gün aralıksız etkili olan sağanak, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Güne karla uyanan besiciler, hayvanlarını karın üzerinde beslemeye başladı. Yaklaşık 6 ay kar üzerinde hayvanlarını besleyecek olan besiciler zorlu kış mevsimi için tüm hazırlıklarını tamamladı.
Besici Talha Yöndem, yaklaşık 6 ay boyunca hayvanlarını kar üzerinde besleyeceklerini belirterek, "Karımız yağmaya başladı. Bundan sonra hayvanlarımıza karın üzerinde yem vereceğiz. Bundan sonra ilkbahar mevsimine kadar böyle. 20 yıldır burada besicilik yapıyorum. 50 koyunum var. Her yıl böyle geçiyor” dedi.
Mevsimin ilk karının yağdığını söyleyen köy sakinlerinden Nizamettin Omur ise karın 5-6 ay yerde kaldığını ifade ederek, "Mevsimin ilk karı yağdı. Havalar soğudu. Rüzgâr da esiyor. Kar yağdı, yerler buz tuttu. Hayatımız böyle devam ediyor. 5-6 ay karın altında kalıyoruz. Bu yıl erken kar yağdı. Köyümüzün rakımı yüksek olduğu için ilk kar buraya yağıyor. Ovada sis etkili olduğunda burası sıcak oluyor” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri