Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Ocak 2024 - 14:00 Yorum: 0

Mücadele edilmezse tarlalarda kayıp yaşanabilir

Kırşehir’de çiftçi, tarlalarda normalin üzerinde görülen tarla faresi sorunu çözümü için kar yağışını bekliyor.Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, sonbahar yağışlarıyla ekinlerin beklenen oranda iyi olduğunu fakat çiftçinin en...

Mücadele edilmezse tarlalarda kayıp yaşanabilir

Kırşehir’de çiftçi, tarlalarda normalin üzerinde görülen tarla faresi sorunu çözümü için kar yağışını bekliyor.
Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, sonbahar yağışlarıyla ekinlerin beklenen oranda iyi olduğunu fakat çiftçinin en büyük sorununun iklimden kaynaklı fare sorunu olduğunu aktardı. Toprak açıklamasında, "Sonbahar yağışları ekinlere güzel oranda düştü. Ekinler Kırşehir bölgesinde iyi durumda. Yaptığımız gözlemlerde ekinlerin gözlemlerini güzel görmekteyiz. Bu yıl da geçtiğimiz yılki gibi rekolte beklemekteyiz" dedi. Çiftçinin en büyük sorununun kar yağışı olmamasından kaynaklı tarla fareleri olduğunu da sözlerine ekleyen Toprak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Çiftçinin en büyük sorunu, kar yağışı olmamasından dolayı ve iklimsel etkilerden kaynaklı tarlalarda aşırı derecede fare bulunmakta. Farelerle mücadele edilmesi gerekmekte. Şayet mücadele ciddi oranda yapılmazsa tarlalarda yüzde 100 oranında kayıp yaşanabilir. Çiftçilerimiz tarlalarını kontrol ederek mücadeleyi zaman geçmeden başlatmalı."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri