Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:12 Kayıp üniversite öğrencisini arama çalışmalarına jandarma sualtı kadavra ar...16:11 Şehit ve gazi aileleri mevlit programında bir araya geldi16:11 Ataşehir Belediyesi’nden sosyal tesis atağı: 4’üncüsü açıldı 4 yeni şube is...16:11 Galericiler sitesinde hafta sonu yoğunluğu16:10 TBMM Başkanı Kurtulmuş, BAE Federal Konsey Başkanı Ghobash ile bir araya ge...16:09 Erzincan’da kış öncesi köy yolları sıkıntısız ulaşıma hazır hale getirildi16:09 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları sona erdi16:00 Eşini darp edip sokağa atan ardından çocuklarını rehin alan koca tutuklandı16:00 Temizlik yaparken balkonda mahsur kalan kadın, itfaiye ekiplerince kurtarıl...15:57 TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsviçre’de15:57 Samsun’da makaslama yapan tır bariyere çarptı15:56 Kayıp üniversite öğrencisi Rojin’in arama çalışmaları havadan karada ve göl...15:55 CHP lideri Özel, 13 bin oy aldığı Datça’da bin kişiye seslendi15:54 Özgür Özel, Bodrum’da İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu: "CHP artık Türk...15:43 Bahçede bulunan cesedin kimliği belli oldu, arkadaşı çıktı15:42 Yolun karşısına geçmek isteyen yayaya otomobil çarptı: 1 yaralı15:42 Batman’da deprem tatbikatı ile farkındalık artırıldı15:41 Arazi tartışmasında kan aktı, muhtar öldürüldü, kardeşi ağır yaralı15:37 İnegöl Kafkas Spor Futbol Takımı kafilesinde zehirlenme şüphesi15:33 Efeler Ligi: TÜRŞAD: 0 - Galatasaray: 3
Ekonomi 26 Şubat 2024 - 13:34 Yorum: 0

MTB Başkanı Özdemir: "İşlenmeyen veya nadasa bırakılan araziler, tarımsal üretime kazandırılacak"

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, işlenmeyen veya nadasa bırakılan arazilerin tarımsal üretime kazandırılacağını belirtti.Özdemir, Resmi Gazete’de yayımlanan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin De...

MTB Başkanı Özdemir: 'İşlenmeyen veya nadasa bırakılan araziler, tarımsal üretime kazandırılacak'

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, işlenmeyen veya nadasa bırakılan arazilerin tarımsal üretime kazandırılacağını belirtti.
Özdemir, Resmi Gazete’de yayımlanan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine" ilişkin kararda, 2024 yılı için desteklerin hibe şeklinde olup proje bedelinin azami yüzde 75’i olarak verileceğini belirtti.
Kararda ilk olarak işlenmeyen veya nadasa bırakılan arazilerin uygun münavebe (ekim nöbeti) planı ve ekim yöntemleri ile tarımsal üretime kazandırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti: "Ülkemizde 202 milyon dekar işlenen tarım alanı var. Bunun yanında 30 milyon dekar nadas alanı ve 20-25 milyon dekar da atıl alan var. Alınan bu kararın, üretimi artırarak ithalata bağımlılığın azaltılması açısından oldukça isabetli olduğu kanısındayız. Benzer şekilde hububat, bakliyat ve yağlı tohumlu bitkilerin üretiminin geliştirilmesi de yine destek kapsamında yer almaktadır. Her 3 ürün grubunda ülke olarak kendi kendimize yetemiyoruz. Hububatta yeterlilik oranımız yüzde 80, bakliyatta yüzde 87 ve ayçiçeğinde yüzde 60. Temel gıda maddeleri arasında yer alan bu ürünlerin üretiminde artış yapmayı hedefleyen ilgili kararın, temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanmasına ve gıda enflasyonunun azaltılmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca, bu karar amacına ulaşırsa, net ithalatçı olduğumuz hububat, bakliyat ve yağlı tohumlu bitkilerde dışa bağımlılığımız azalma sürecine girecektir."

"Tarım ve gıda stratejik bir sektör"
Özdemir, uzun yıllardır her platformda dile getirdikleri nadas alanları ve atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması taleplerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılık bulmasının ve 2021 yılından bu yana desteklenmesinin, sektör açısından önemli bir kazanım, moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.
Son üç yılda 5,4 milyon dekar alan üretime kazandırıldığının açıklandığını ifade eden Özdemir, "Dolayısıyla bu kararın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ediyoruz. Arzumuz ilk aşamada kendi ürettiğimiz yerli ürünlerimiz ile kendi kendimize yeterliliğin sağlanması ve sonraki aşamada bu ürünler ile net ihracatçı konuma ulaşılmasıdır" şeklinde konuştu.
Tarım ve gıda sektörünün önemine işaret eden Özdemir, "Pandemi süreci, iklim değişikliği, kuraklık, su kısıtı gibi unsurlar ile halen devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, tarım ve gıda sektörünün artık bir milli güvenlik meselesi olduğunu açıkça göstermiştir. Tarım ve gıda şu an enerji gibi, savunma sanayi gibi stratejik bir sektördür. Ve gelecekte çok daha değerli bir konuma ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri