Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 15 Ekim 2024 - 10:56 Yorum: 0

MİT, El Kaideli terörist Ahmet Baykara’yı Afrika’da yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara’yı, Afrika’da düzenlediği operasyonla yakaladı. İfadesinde, sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf eden Baykara’nın, Tü...

MİT, El Kaideli terörist Ahmet Baykara’yı Afrika’da yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara’yı, Afrika’da düzenlediği operasyonla yakaladı. İfadesinde, sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf eden Baykara’nın, Türkiye’de bulunan birçok hassas noktaya planladığı eylemleri ve birlikte hareket ettiği şahısların da kim olduğunu söylediği belirtildi.
MİT, yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde, El Kaide üyesi Baykara’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye/İdlib’de bulunan üs bölgelerine ve bir konvoyuna düzenlenen eylemler içerisinde yer aldığını tespit etti. Baykara’nın TSK’ya yönelik birçok eylem planladığı da ortaya çıkarıldı.

Örgüt adına birçok faaliyetlerde bulunduğu belirlendi
El Kaide üyesi Baykara, Türkiye, Suriye ve Irak’ta örgüt adına birçok faaliyet yürüttüğü, 2014-2019 yılları arasında Suriye’de El Kaide ve çeşitli grupların bünyesinde yer aldığı, Suriye’de yerel polis karakollarına yönelik 5 saldırı ve Suriye/Taka şehrinde de 3 bombalı saldırı düzenlediği, Türkiye’de hassas noktalara ilişkin eylemler planladığı tespit edildi.

Takip edildiğini anlayınca Afrika’ya kaçtı
Terörist Baykara, Türkiye’nin kendisini takip ettiğini anlaması üzerine Afrika’ya kaçtığı tespit edildi. Baykara, MİT’in yaptığı istihbarat ve risk analizleri neticesinde bir Afrika ülkesinde yakalandı. İfadesinde, sınır ötesinde TSK’ya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf eden Baykara, Türkiye’de bulunan birçok hassas noktaya planladığı eylemleri ve birlikte hareket ettiği şahısların da kim olduğunu söylediği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri