Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:17 Sürülerin tozlu su yolculuğu ortaya kartpostallık görüntüler çıkarıyor09:16 Adana’da kara yollarında mobil orman kontrol noktaları kuruldu09:15 Herkesin düz gittiği istikamette geri geri giden sürücü kamerada09:11 Ucuz arsa satma vaadi ile vatandaşları dolandıran 7 şüpheliden 3’ü tutuklan...09:10 Kayseri’de 17 ekip ile Narko-Kom Uygulaması: 70 bin dal makaron ele geçiril...09:09 8 yıl önce devlet desteğiyle 31 koyun alan mahallenin tek kadın çobanı, koy...09:07 Tüpçünün motosiklet tutkunu kedisi08:59 İskenderun körfezinde nesli tükenmekte olan Akdeniz foku kameralara yakalan...08:56 Yurtta hava durumu08:55 Discord üzerinden suç içerikli paylaşımlar hakkında çalışmalar devam ediyor08:22 8 ayrı suç örgütüne “Kuyu-32” ve -Kuyu-33” operasyonları: 95 şüpheli yakala...08:11 Bakan Yerlikaya: “Bursa’da ambulansın önünü kesen şüpheliler yakalandı”06:42 BM Genel Sekreteri Guterres’i “istenmeyen kişi” ilan eden İsrail’e 104 ülke...05:36 İrlanda Başbakanı Harris’ten İsrail’in UNIFIL saldırılarına tepki05:24 Üniversite öğrencilerinden çevre temizliği05:24 Kadın polisler, şehit kadın polislerin anısına fidan diktiler05:24 Tercan Halk Eğitim Merkezi yenileniyor05:24 Salih Baba Yurt Müdürlüğü’nden anlamlı dünya kız çocukları günü etkinliği05:24 Bayburt’ta "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri düzenlendi05:24 Görme Engelliler Halter Şampiyonasında Şimşek dünya ikincisi oldu
Sahil Park
Kültür 25 Aralık 2023 - 15:14 Yorum: 0

Livaneli Kütüphanesi hizmete açıldı

Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Livaneli Kütüphanesi, usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Sandal, “Adını taşıyan kütüphanede nesiller boyu Atatürk gençliği yetişecek”...

Livaneli Kütüphanesi hizmete açıldı

Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Livaneli Kütüphanesi, usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Sandal, “Adını taşıyan kütüphanede nesiller boyu Atatürk gençliği yetişecek” dedi. Livaneli ise “Bu kütüphane benim için güzel bir sürpriz oldu. İyi ki Serdar Sandal gibi belediye başkanlarımız, onun gibi ilerici kadrolarımız var. Atatürk’ün kurduğu ülkeye ancak böyle kültüre önem veren belediye başkanları yakışır” dedi.
Bayraklı Belediyesi, Mansuroğlu Mahallesi’nde projelendirdiği Livaneli Kütüphanesi’nin yapımını tamamladı. Ayda ortalama 6 bin kitapseveri ağırlayan kütüphane, usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Yaklaşık iki bin vatandaşın yer aldığı törene Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal, Gazeteci- Yazar- Yönetmen Nebil Özgentürk, televizyon programcısı Serhan Asker, Şair Tuğrul Keskin, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, mahalle muhtarı Yasemen Yavuzcezzar da katıldı. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Zülfü Livaneli, açılış kurdelesinin ardından sevenleri için kitaplarını da imzaladı.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Biz bu yola çıkarken İzmir’in kalbi Bayraklı’da yeni bir kent hayal ettik ve ilçemize yeni bir kimlik kazandırdık. Amacımız gelecek nesillere daha iyi bir Bayraklı bırakmaktı ve bu hedefimize ulaşmak için durmadan çalıştık. Anaokullarımızla, eğitim projelerimizle, Homeros Edebiyat- Sanat Festivali başta olmak üzere kültür sanat yatırımlarımızla bu hedefimize yaklaştık. Kütüphanelerimiz de bu yolculuğun önemli ayaklarından biri. Klasik kütüphanecilik kavramını bitirip, kentin sosyal yaşamına adapte bir kütüphane ve kitap kafe sürecini başlattık. Yurttaşlarımızın kültür ve edebiyat dünyasını geliştirmek istedik. Bu alanda Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde okunan, örnek gösterilen, gururumuz Zülfü Livaneli’nin adını da Bayraklımızda yaşatmak istedik. Biz, varlığından onur duyduğumuz Livaneli’nin eserleriyle büyüdük ancak görüyorum ki yeni nesil de ondan vazgeçemiyor” diye konuştu.

“Bize Serdar Sandal gibi başkanlar yakışır”
Usta Sanatçı Zülfü Livaneli “Türkiye’de sanat hep dikenli yollardan ilerlemiştir, çoğu zaman önü kapatılmaya çalışılmıştır. Ama iyi ki Serdar Sandal gibi belediye başkanlarımız, onun gibi ilerici kadrolarımız var. Bu kütüphane benim için çok kıymetli bir sürpriz oldu. Başkanımız Serdar Sandal’a tekrar teşekkür ediyorum. Bir ülke, kültüre, sanata ve edebiyata değer verdiği kadar kalkınabilir. Görüyorum ki Bayraklı bu değeri kavramış ve yaşatma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye şiir ve edebiyatla dönüşür. Çünkü heyecanlı bir toplumuz. Bugün Bayraklı’da kitaba- sanata önem verildiğini görmek çok sevindirici. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkeye ancak böyle kültüre önem veren Serdar Sandal gibi belediye başkanları yakışır. Yaşasın kültür, sanat, yaşasın İzmir ve yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerine yer verdi.
Televizyon programcısı Serhan Asker ise "Livaneli gibiler dünyaya bir kere geliyor ve hayatımızdan bir Livaneli geçiyor. Bir insanın yaşarken kıymeti bilinmesi çok önemli. Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi. Muhtar Yasemen Yavuzcezzar da “Bu kıymetli kütüphane, inanıyorum ki hepimizi öğrenmeye teşvik edecek ve kültür mirasımızı gelecek nesillere aktaracak önemli bir merkez olacaktır” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri