Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2024 - 20:44 Yorum: 0

Kütahya’da görme engellilerden "farkındalık" yürüyüşü

Kütahya’da, "Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü" dolayısıyla farkındalık yürüyüşü etkinliği düzenlendi.Kütahya Altı Nokta Körler Derneği tarafından düzenlenen ve birçok STK’nın da destek verdiği farkındalık yürüyüşü belediy...

Kütahya’da görme engellilerden 'farkındalık' yürüyüşü

Kütahya’da, "Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü" dolayısıyla farkındalık yürüyüşü etkinliği düzenlendi.
Kütahya Altı Nokta Körler Derneği tarafından düzenlenen ve birçok STK’nın da destek verdiği farkındalık yürüyüşü belediye hizmet binası önünden başladı. Görme engelliler, düdük çalarak Atatürk Bulvarı üzerinden Zafer Meydanı’na doğru yürüyüşü geçti. Görme engellilerin farkındalık yürüyüşüne vatandaşlarda alkışlarla destek verdi. Zafer Meydanı’nda grup adına basın açıklamasını yapan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Barış, "Ülkemizde yaklaşık ülkemiz nüfusunun yüzde 10’u engelli vatandaşlarımızdan oluşturmaktadır. O engelli vatandaşlarımızın yüzde 10’luk kısmının yüzde 2’lik kısmını ise görme engelliler oluşturmaktadır. Görme engelli doğuştan veya sonradan, kısmen veya tamamen görme yetkisini kaybeden kişidir. Evet, bizler görme engellilere rağmen bu hayatın içerisinde, var olma mücadelesinde, belki engelleyemeyen vatandaşlara göre bir kat daha fazla mücadele veriyoruz. Ancak unutulmasın ki, bizler için gerekli çalışmalar yapıldığında, bizlere yeterli destek verildiğinde, inanın bizler de toplumda aktif ve etkin bir şekilde yer alabiliriz. Bildiğimiz üzere bu görme engellilerin yaşamış olduğu başlıca sıkıntılar var. Bunların hepsinin ana şartlarını aslında erişilebilirlik oluşturmaktadır. Peki erişilebilirlik nedir? Erişilebilirlik, açık alanların, mimari yapıların, ulaşımın ve bilgiye ulaşımın bütün kesimlerce, özellikle engelliler tarafından ulaşılabilmesidir. İşte bunlar üzerine çalışmalarımızı biraz daha yoruğlaştırabilirsek, biraz daha hep birlikte bu hayatı paylaşabilirsek, inanın önümüzdeki bütün engelleri aşabiliriz" dedi. Örneğin, yaşamış olduğumuz bu güzel şehirde, kuruluşun ve kurtuluşun şehri, çini diyarı Kütahya’da yaşamaktan mutluyuz. Bizler için sarı çizgili kılavuz yollar yapılıyor. Ama üzülerek söylüyoruz ve gerçekten üzülüyoruz. Bu sarı çizgili yolların üzerine engelleyemeyen vatandaşlarımız maalesef araçlarını fark ediyorlar. Esnaflarımız maalesef üzerlerine malzemelerini koyuyorlar. Bu da inanın bizi ziyadesiyle üzüyor. Unutmayın ki bu da bir kul hakkıdır. Her şeye rağmen bu şehirde yaşamaktan gerçekten çok mutluyuz" dedi.
Barış, konuşmasının ardandan Avrupa Kütahyalılar Derneği tarafından temin edilen beyaz bastonları ihtiyaç sahiplerine teslim ederek, dernek başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti.

Kütahya’da görme engellilerden Kütahya’da görme engellilerden
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri