Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:02 Edvin Kuc: “Umarım, Türkiye maçı kötü gidişatımızın biteceği bir maç olur”20:00 İtalya Savunma Bakanı: "İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen ve tekra...19:59 Bursaspor Başkanı Enes Çelik: “Tebrikler çocuklar”19:58 Prosinecki: “Türkiye’nin kalitesini konuşmaya gerek yok, hepsi yıldız oyunc...19:57 Çanakkale’de 37 kaçak göçmen yakalandı19:55 Kayserispor, Sinan Kaloğlu’yla ilk antrenmanını yaptı19:53 Sarıyer’de üniversite öğrencisinin başına demir korkuluk düştü19:53 Ayvacık açıklarında 27 kaçak göçmen yakalandı19:49 Vincenzo Montella: “Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiy...19:47 Serhat Akın’a düzenlenen saldırıda 7 şüpheliye 20 yıl hapis istemi19:45 Bakan Güler: "İsrail’in Filistin’de sergilediği devlet terörünü Lübnan’a ya...19:44 Ehliyetsiz sürücünün çarptığı motosikletli hayatını kaybetti19:40 Hull City, Alanyaspor maçı öncesi basınla bir araya geldi19:38 Sokak ortasında arkasından sinsice yaklaşıp böyle vurdu19:34 Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda ilk günün lideri Billy Bolt19:34 Emine Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay’ın eşi Armanda Begay i...19:33 Arda Güler: “Carlo Ancelotti ile aramda hiçbir problem yok”19:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Rama, Namazgah Camii’ni ibad...19:32 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van’da 13 gündür kayıp olan Rojin’in babası ve a...19:28 Bozburun karasında 20 düzensiz göçmen yakalandı
Sahil Park
Sağlık 22 Aralık 2023 - 11:15 Yorum: 0

Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde onkoloji hastalarına yoga desteği

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aliustaoğlu öncülüğünde, Spor Antrenörü Alya Cankurtaran tarafından onkoloji tedavisi gören hastalara ilk kez uygulanan Mindfulness Nefes Egzersi...

Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde onkoloji hastalarına yoga desteği

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aliustaoğlu öncülüğünde, Spor Antrenörü Alya Cankurtaran tarafından onkoloji tedavisi gören hastalara ilk kez uygulanan Mindfulness Nefes Egzersizi gerçekleştirildi.
Mindfullnes nefes egzersizi hakkında açıklamalarda bulunan Kütahya Gençlik İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Spor Antrenörü Alya Cankutaran, “Bilinçli farkındalık, modern hayatın getirdiği koşuşturma, stres ve karmaşıklığın içinde kaybolmadan, geçmişi ve geleceği düşünmeden, zihnen ve bedenen şimdiki zamanın içerisine dahil olmayı sağlayan mindfulness faydaları sayesinde kişilere daha bilinçli kararlar verme ve anda olup bitenleri daha net görebilme imkanı sağlıyor. Gittikçe zayıflayan zihin vücut bağlantısını yeniden kurmak ve vücudumuzun bizimle kurduğu sessiz iletişimi güçlendirmek amacı ile yapılan nefes egzersizleri ile kişi geçmişinden getirdiği olumsuz duyguların içine hapsolmuyor ya da geleceğin kaygısını üzerinde taşımıyor. Yalnızca şu an yaşanan olayları yargısızca izleyerek bilinç sahibi oluyor. Duygu düşüncelerimizi tarafsızca yargılamadan nazik bir şekilde gözlemleye bilmemize yardımcı oluyor” dedi.

“Hastanede müzik terapisinden sonra yogo terapisi”
Hastaların en iyi şekilde tedavi alması için, hastanede müzik terapisinden sonra yogo terapisine öncülük eden Prof. Dr. Mehmet Aliustaoğlu, “Yapılan bütün tetkiklerden sonra doktorun "kanser" kelimesini söylediğini duymak dahi hasta üzerinde derin bir etkiye yol açabilir. Kanser teşhisi, fiziksel sağlığı, zihinsel sağlığı ve hastanın sevdikleriyle ilişkileri etkileyebilecek uzun bir yolculuğu başlatır. Kemoterapi ve bazen de radyoterapi gibi uzun ve sabır gerektiren tedavi süreçleri ile atlatılmaya çalışılır. İşte bu noktada tüm güçler bedenin iyiliği için çalışırken, zihin ve duyguların verdiği savaş, göz ardı edilebilir. Bunların farkında olarak, vücudun iletişim sistemi olan nefes ve egzersizlerinin hastalığın farklı evrelerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Yoga, genel olarak kanser hastalarında kanser ve kansere bağlı şikayetlerin azaltılmasında yarar sağlayan, yaşam kalitesini artıran güvenli bir uygulamadır. Ancak her yoga tekniği her hasta için uygun değildir. Bazı zorlayıcı teknikler, bazı hastalar için ciddi sakıncalar doğurabilir. Mutlaka hekim bilgisi olması gerekmektedir. Buradan desteklerini esirgemeyen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’e, Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Ünkoç’a, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Serkan Telli ve bizleri kırmayıp hastane ortamında bu olayı gerçekleştiren Antrenör Alya Cankurtaran’a, ayrıca ekibime teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri