Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Yaşam 07 Haziran 2024 - 15:08 Yorum: 0

Kurt yavruları emin ellerde

Hakkari’de bitkin halde bulunan kurt yavruları, getirildikleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde koruma altına alındı.Hakkari’de duyarlı vatandaşlar tarafından bitkin...

Kurt yavruları emin ellerde

Hakkari’de bitkin halde bulunan kurt yavruları, getirildikleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde koruma altına alındı.
Hakkari’de duyarlı vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan kurt yavruları, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hakkari Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Burada veteriner hekimler tarafından kısa bir süre beslenmeleri yapılan kurt yavruları, rehabilite edilmek üzere Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne teslim edildi. Burada da her türlü bakımları yapılan kurt yavruları, görevliler tarafından biberonla besleniliyor.

“Yavru hayvanlara kreş hizmeti veriyoruz”
Konuya ilişkin konuşan Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, merkez olarak Van Gölü Havzası’ndaki bütün hayvanların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Bahar aylarında annesinden ayrılmış ve yuvadan düşmüş yavru hayvanlara kreş hizmeti verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Son olarak DKMP Hakkari Şube Müdürlüğü ekipleri bitkin halde bulunan kurt yavrularını teslim almış. Bu yavrulara veteriner hekim evinde bir bebek gibi bakmış. Kurt yavruları daha sonra bize getirildi. Bize getirildikten sonra yavrular iyi beslenildi. Şu an biberonla besliyoruz. Rehabilitasyon süreçlerini tamamlayacağız. Daha sonra DKMP yetkilileriyle beraber yapılan görüşmeler sonrası hayvanların doğaya salınmaları için çalışma başlatılacak” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri