Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:22 İşitme engelli ailenin sessiz ve renkli yaşantısı böyle görüntülendi12:22 Bakan Tunç: "Ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzen...12:22 Terörle mücadele ekiplerine ’operasyonel atış teknikleri’ kursu12:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ne pahasına olursa olsun bölgemiz ve topraklarımız...12:21 VALORANT takımları Red Bull Home Ground’da karşı karşıya geliyor12:20 CHP lideri Özel: "Cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımı...12:20 Elazığ’da bir işletmede yapılan aramda ruhsatsız tabanca ele geçirildi12:19 Yapay zekâ artık insanları işe alıyor12:19 Torununu bıçaklayan dede: "Pişmanım"12:19 Darıca’da kış öncesi yollarda hummalı çalışma12:19 3 sanık yönünden bozulan Gezi Parkı davasında mütalaa hazırlanacak12:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cumhur İttfakı’nın uzattığı elin değerinin muhatapl...12:18 Tarlada çalışacak işçi bulamayınca 3 bin 500 kilometre yol kat edip babasın...12:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir elinde silah tutularak siyaset yapılmaz. Kobani...12:17 Aliağa’da zeytin hasadı yaklaşıyor, maliyetler üreticileri düşündürüyor12:17 Tekkeköy’de okul kantinleri denetlendi12:17 Salihli’de 182 judocu kuşak atladı12:14 Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’nden ’Kadına Şiddet Kader Değildir’ p...12:14 Ünlü Japon mimarın Ataşehir Belediyesi’ni ziyaretinde depreme karşı alınaca...12:14 Tarihi geçmiş ürün satan BİM markete para ve uyarı cezası
Sahil Park
Ekonomi 24 Haziran 2024 - 10:04 Yorum: 0

Kurban Bayramı sakatata yaradı, zam yok

Kurban Bayramı Türkiye’de sakatatın başkenti Adana’ya yaradı. Sakatat ürünlerine zam beklenmezken zam yapan işletmeler hakkında yaptırım uygulanacağı açıklandı.Tüm ülkedeki mezbahalarda hayvan kesimi sonucunda elde edilen başta şırdan...

Kurban Bayramı sakatata yaradı, zam yok

Kurban Bayramı Türkiye’de sakatatın başkenti Adana’ya yaradı. Sakatat ürünlerine zam beklenmezken zam yapan işletmeler hakkında yaptırım uygulanacağı açıklandı.
Tüm ülkedeki mezbahalarda hayvan kesimi sonucunda elde edilen başta şırdan olmak üzere çoğu sakatat Adana’ya gönderiliyor. Kurban Bayramı nedeniyle küçükbaş hayvan kesiminin artmasıyla birlikte paralel olarak ciğer ve böbrek gibi sakatat fiyatlarına da zam yapılmadı.

“Fiyatlarda artış yok”
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Yağmur, sakatat fiyatlarında herhangi bir artışı öngörmediklerini belirterek, “Hava sıcaklığı ve Kurban Bayramı’ndan yeni çıkmış olmamız nedeniyle sakatat fiyatlarında bir artış beklemiyoruz. Fiyatlar yerinde sabit olarak kalacak. Zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

“Fiyat dengesizliğini vatandaşlar bize bildirsin”
Sakatat fiyatları hakkında bilgi veren Başkan Yağmur, belirlenmiş fiyatların üstüne satış yapan işletmelere yaptırım olacağını vurgulayarak, “Temizlenmiş işkembe ve mumbar 100 TL. Karaciğerin kilogram fiyatı 600 lira, ütülenmiş kelle ise 200 TL. Şırdan ise 60-70 TL arasında değişiyor. Havalar biraz serinlerse ufak bir zam olabilir. Vatandaşlarımız kendi bildiği kasaptan alışveriş yapsınlar. Fiyat dengesizliğini vatandaşlar bize bildirsin, bizde yaptırımları uygulayalım” ifadelerini kullandı.

“Eskinin gariban yemeği artık lüks oldu”
Şırdancı Güngör Güler ise Kurban Bayramı’nın sakatata olumlu olduğunu aktararak, şunları söyledi:
“Sakatata zam gelmeyeceği bizlere de bildirildi. Özellikle şırdan ve diğer sakatat türevlerine zam gelmeyeceği bildirildi. 2-3 ay boyunca sakatata zam gelmeyeceği belli oldu. Bizler şuanda şırdanı 100 TL’den, dana şırdanı 170 TL’den, karın ve kırkkat 60 TL’den satıyoruz. Eskiden sakatat gariban yemeğiydi ama şimdi maalesef lüks yemeği oldu.”

“Talep fazla olduğu için şu anda yetişmiyor”
Sakatat yemeklerinin artık başka illerde de tüketilmesinin fiyatları etkilediğini anlatan Güler, “İstanbul, Ankara ve İzmir’de şırdan ve sakatat talebi artmasaydı fiyatlar bu kadar yükselmezdi. Talep fazla olduğu için şuanda yetişmiyor. Biz 100 liraya şırdan satıyoruz herkes pahalı diyor ama İstanbul’da 140-150 liraya satılıyor orada hiç sorun olmuyor” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri