Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Türkiye 11 Ağustos 2024 - 10:19 Yorum: 7

Köpeklerin çocuğu yaraladığı bahçede başıboş köpekler hala duruyor

Adana’da 5 yaşındaki çocuğun köpek tarafından ısırıldığı bahçede başıboş köpekler hala duruyor. Alanda bekçi olarak görev yapan İsmail Halil, köpekler nedeniyle akşamları bahçede gezmeye korktuğunu söyledi.Olay, 5 Temmuz günü Seyhan il...

Köpeklerin çocuğu yaraladığı bahçede başıboş köpekler hala duruyor

Adana’da 5 yaşındaki çocuğun köpek tarafından ısırıldığı bahçede başıboş köpekler hala duruyor. Alanda bekçi olarak görev yapan İsmail Halil, köpekler nedeniyle akşamları bahçede gezmeye korktuğunu söyledi.
Olay, 5 Temmuz günü Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi’ndeki narenciye bahçesinde meydana gelmiş, bahçede sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ölümden dönen 5 yaşındaki Abbas Casim, hastanedeki ölüm kalım savaşını kazanarak 18 gün sonra taburcu olmuştu.
Olayın ardından harekete geçen belediye ekipleri, geniş arazide vatandaşları kovaladığı belirtilen köpeklerden 3 tanesini topladı. Ancak çocuğun saldırıya uğramasının üzerinden geçen 37 günün ardından 120 dönümlük olduğu belirtilen narenciye bahçesinde yaklaşık 20 köpek hala toplanamadı. Toplanamayan köpeklerin hala vatandaşları kovalamaya devam ettiği belirtiliyor. Bahçe bekçisinin dahi köpeklerden dolayı geceleri korktuğunu söyledi. Vatandaşlar ise çocukların sokakta köpekler nedeniyle oynamaya korktuğunu söyleyerek köpeklerin toplanması talebinde bulundu.

"Biz köpekleri öldürmek istemiyoruz, öldürmek istesek şimdiye kadar öldürürdük"
Bahçede çok sayıda köpek bulunduğunu belirten Arsa sahibi İzzettin Demir, "20-25 tane köpek var. Belediyeye müracaat ettiğimizde geldiler, 2-3 tanesini aldılar. Hala çocuklar ile tehlike altındayız. Çocuklarımız dışarıya çıkamıyor. Okul var, ortada bahçe var. Bahçelerden okula gidemiyor çocuklarımız. Buna bir çare bulmamız lazım. Bu çocuklar için ne yapabiliriz? Köpekleri bir toplayalım. Biz köpek düşmanı değiliz. Köpekleri zaten öldürmek istemiyoruz. Öldürmek isteseydik şimdiye kadar öldürürdük. Bir çare istiyoruz" dedi.
5 yaşındaki Abbas’ın bahçede köpeklerin saldırısına uğrayarak 18 gün yoğun bakımda kaldığını hatırlatan Demir, "Çocuk hala burada. Evinde merdivenden aşağıya inemiyor. Bu çocuklar hep tehlike altında mı kalacak? Ne yapalım yani?" şeklinde konuştu.
Alanda bekçi olarak görev yapan İsmail Halil ise, "Çok köpek var. 1,2,3 tane değil ki. 20 taneden fazla var. Bizim çocuklar aşağıya inmiyor. Hapiste kaldılar. Bu köpeklere bir çare bulun. Ben bekçiyim, geceleri köpeklerden dolayı ben bile bahçeyi dolaşmıyorum, korkuyorum. Tehlikelidir, çok tehlikelidir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 7
Yorumcu
SELAM GÜNERİ 30 Ağustos 2024 - 05:38
Sözde hayvanseverlerin gerçek yüzü ortaya çıktı... 28.Ağustos.2024 İstanbul’un Silivri ilçesinde sokak hayvanlarına destek amacıyla kurulan derneğin Vurgun yaptığı ortaya çıktı. Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltında. İstanbul’un Silivri ilçesinde kurulan bir derneğin hayvan barınağı adı altında yaptığı Vurgun ortaya çıktı. Masak tarafından hazırlanan raporda, 2018 yılında kurulan derneğin Sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarına destek amacıyla bağış topladığı ifade edildi. Raporda, 20
Yorumcu
FARUK ASLAN 18 Ağustos 2024 - 04:10
YASA ÇIKTI KARDEŞİM!! Toplasaniza bu sokak köpeklerini kardeşim..!! Memleket tamamiyle Muz Cumhuriyetine döndü, inanilmaz bir şey!! Yasayi uygulayan yok, uygulamayani denetleyen, cezalandiran yok!! Nerede bu ülkenin Yasama, Yürütme ve Yargi organlari..!! Allah kahretsin YASA ÇIKTIĞI HALDE SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAYAN belediye yönetimlerini! Çoçuklarimiz köpekler tarafindan isiriliyor, parçalaniyor, kuduz oluyor, ÖLÜYOR (!!), kimsenin UMURSADIĞI YOK!!
Yorumcu
JALE AYTEKİN 15 Ağustos 2024 - 05:01
DEVLETİN VE HÜKÜMETİN, YILLARDIR BU “SOKAK KÖPEKLERİNİ” SOKAKLARDAN TOPLAMAMASI GERÇEKTEN ÇOK İLGİNÇ! HALKINDAN BU KADAR UZAKTA VE HALKIN SORUNLARINA BU DERECE KULAKLARI TIKALI DEVLET OLMAZ, OLAMAZ!! TÜM TÜRKİYE’DE SOKAK KÖPEKLERİ İNSANLARI ISIRIYOR, ÇOÇUKLARI PARÇALIYOR, ÖLÜMLERİNE SEBEB OLUYOR, TÜM SOKAKLARI HAYVAN PİSLİKLERİ İLE DOLDURUYOR, KUDUZA NEDEN OLUYOR, İNSANLARI GECELERİ UYKULARINDAN UYANDIRIYOR AMA DEVLET BİR TÜRLÜ BU SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAK İSTEMİYOR.. NİÇİN ACABA?
Yorumcu
YAVUZ ÖRNEKYAN 14 Ağustos 2024 - 06:44
sokak köpekleri tarafından ısırılan tüm vatandaşlarımız, öncelikle geçmiş olsun. tavsiyem iyi bir avukat tutmanız ve anayasada yer alan "idari hizmet kusuru" kanuna dayanarak belediye ve valilik hakkında yüklü bir tazminat davası açmanızdır. bu sizin kanuni hakkınızdır. bu yolla zengin bile olabilirsiniz. ZENGİN OL DURMA, BU FIRSATI KAÇIRMA.
Yorumcu
Ataman Albay 13 Ağustos 2024 - 17:37
Çocuklara yetişkinlere saldırıp onların yaralanmalarına ve ölmelerine neden olan, her gün yaptıkları katı ve sıvı dışkılarla çevreyi kirleten (Yaptıkları o katı ve sıvı dışkıların bir kısmı buharlaşıyor ve paralelinde, nano ölçülerde o dışkıları siz ve çoçuklarınız ciğerlerinize çekip, vücuttaki kan dolaşımınıza alıyorsunuz, sonra da türlü türlü hastalıklar size bulaşıyor....), akşamları havlayarak insanları uykularından uyandıran, kuduz gibi toplum sağlığını tehdit eden hastalıklara yol açan kö
Yorumcu
Avukat Hilmi 13 Ağustos 2024 - 17:36
sokak köpekleri tarafından ısırılan tüm vatandaşlarımız, öncelikle geçmiş olsun. tavsiyem iyi bir avukat tutmanız ve anayasada yer alan "idari hizmet kusuru" kanuna dayanarak belediye ve valilik hakkında yüklü bir tazminat davası açmanızdır. bu sizin kanuni hakkınızdır. bu yolla zengin bile olabilirsiniz.
Yorumcu
Hasan Duman 13 Ağustos 2024 - 17:36
Vatanini, milletini seven tüm vatansever kardeṣlerim; sizler de vatandaṣlik görevinizi bir zahmet yerine getirin ve YASAYA KARṢI GELEREK (!!), sokak köpeklerini toplamayan belediyeleri, sokak köpeklerine mama verenleri, savciliga dilekçe yazarak, videolarini çekerek sikayette bulunun..!! Bu sizin anayasada var olan kanuni hakkinizdir!! SUSMA, KORKMA, TEMBEL OLMA, BU VATAN, BU MİLLET İÇİN SEN DE ELİNİ TAṢIN ALTINA KOY!!
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri