Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Yaşam 05 Nisan 2025 - 11:50 Yorum: 0

Ketenlik Deresi alarm veriyor...Çevre kirliliği giderek artıyor

Balıkesir’in Manyas ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nden geçen Ketenlik Deresi’ne kimyasal ve hayvansal atıkların bırakıldığı iddiaları, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.Edinilen bilgilere göre, Karesi ilçesinde bazı ahırların temiz...

Ketenlik Deresi alarm veriyor...Çevre kirliliği giderek artıyor

Balıkesir’in Manyas ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nden geçen Ketenlik Deresi’ne kimyasal ve hayvansal atıkların bırakıldığı iddiaları, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, Karesi ilçesinde bazı ahırların temizlenmesinin ardından kimyasal ve kirli atıklar Ketenlik Deresi’ne boşaltılıyor. Yüksek rakımlı alanlarda bulunan su kaynakları ve yağmur sularıyla birleşerek Mürvetler Deresi üzerinden Manyas Gölü’ne dökülen Ketenlik Deresi’nin yoğun kirlilik altında olduğu bildirildi.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Özbek, kirlilik nedeniyle hayvanların bile sudan içemediğini belirterek, "Derede yaşanan kirliliği ilgili makamlara dilekçe ile bildirdik. Ketenlik Deresi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından mesire alanı olarak düzenlenecekti, bunun bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz." dedi.
Mahalle sakinlerinden Salim Ülkü de derenin yıllardır kirletildiğini vurgulayarak, "Hayatımız bu alanlarda geçti, dolayısıyla 8-10 yıldır deremizde bir kirlilik yaşanıyor. Bu derelerin döküldüğü yer Manyas Gölü, buradan on binlerce insan yaşıyor. Lütfen bu derenin kirletilmesine izin vermeyelim." ifadelerini kullandı.
Bölge halkı, yetkililerden kalıcı önlem alınmasını ve mesire alanı olarak planlanan derenin korunmasını istiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber