malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 09 Kasım 2023 - 13:17 Yorum: 0

Kaymakam Aktaş: “Sığla Ağacının geleceğe taşınması için çok önemli”

Türkiye’de yok olma tehlikesi yaşayan Sığla Ormanları’nı ziyaret eden Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, “Bu değerimizin geleceğe taşınması için çok önemli" dedi.Eylül ayında Ortaca Kaymakamlığı’na atanan Kenan Aktaş göreve başladığı g...

Kaymakam Aktaş: “Sığla Ağacının geleceğe taşınması için çok önemli”

Türkiye’de yok olma tehlikesi yaşayan Sığla Ormanları’nı ziyaret eden Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, “Bu değerimizin geleceğe taşınması için çok önemli" dedi.

Eylül ayında Ortaca Kaymakamlığı’na atanan Kenan Aktaş göreve başladığı günden bu yana, ilçe genelinde kurumlara ve vatandaşlara ziyaretlerini sürdürüyor. Gittiği yerlerde ilçe hakkında bilgi alan Kenan Aktaş, bu ziyaretleri kapsamında Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’nde bulunan Sığla Ağaç Korusu’nda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Aktaş, sığla ağaçları hakkında İlçe Tarım ve Orman Müdürü Okan Bilgiç’ ten bilgi aldı. Ortaca Kaymakamı Aktaş, “Türkiye’de sadece ilçemiz ve civarı ile Aydın’da çok sınırlı alanda yetişen Sığla Ağaçları kozmetik ve medikal alanda yağı kullanılan bu ağaçlarımız koruma altında. Ancak vatandaşlarımızın koruma bilinci her şeyin üstünde” dedi.

Sığla ağacının bir miras olduğunu belirten Aktaş, “Bu da bu değerimizin geleceğe taşınması için çok önemli" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri