malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 14 Şubat 2024 - 10:04 Yorum: 0

Karamenderes Çayı’nın taşmasıyla sular altında kalan tarlalar dronla görüntülendi

Çanakkale’de iki gün süren sağanak yağış sonrası Bayramiç Barajı’nın beslediği Karamenderes Çayı taştı. Sular altında kalan buğday tarlaları dron ile görüntülendi.Çanakkale’de çok sayıda su kaynağına sahip olduğu için mitolojide adı ’B...

Karamenderes Çayı’nın taşmasıyla sular altında kalan tarlalar dronla görüntülendi

Çanakkale’de iki gün süren sağanak yağış sonrası Bayramiç Barajı’nın beslediği Karamenderes Çayı taştı. Sular altında kalan buğday tarlaları dron ile görüntülendi.
Çanakkale’de çok sayıda su kaynağına sahip olduğu için mitolojide adı ’Bin Pınarlı İda’ olarak geçen Kaz Dağları’ndan beslenen 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı’ndan beslenen Karamenderes Çayı, iki gün süren sağanak yağışlar sonucu taştı. Taşkın nedeniyle bölgedeki çok sayıda buğday tarlası sular altında kaldı. Kalafat köyü ile Yeniköy yolu ulaşıma kapanırken. jandarma dere yatağı üzerindeki yolu güvenlik şeridi ile kapattı. Sular altında kalan tarlalar dron ile görüntülendi.
Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Karamenderes Çayı’ndaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Kalafat, Tevfikiye ve Kumkale güzergahında taşkın meydana gelmiştir. Bölgedeki vatandaşlarımızın çay yatağına yaklaşmamaları önemle rica olunur. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri